Foto: Google Maps/Grafik: Fredrik Klevenhaus

Brinnande moped spår i jakten

Vid 16-tiden larmades polisen om skottlossning på Vallby. Polisen rubricerar dådet som mordförsök.

  • Publicerad 16:50, 12 jul 2019

Polisen larmades klockan 16 om en skottlossning på Vallby centrum i Västerås. När polisen kom fram till platsen påträffades en skottskadad man utanför en tobaksaffär.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköts mannen i magen. Två personer flydde sedan på en moped.

Mannen, en 33-åring, är förd till sjukhus för vård. Enligt polisen träffades mannen av flera skott i underkroppen och benen.

Polisen uppger att ingen misstänkt gärningsman är gripen och att de nu inlett en förundersökning om försök till mord. Ett större polisuppbåd sattes in i jakten på gärningsmännen. En polishelikopter sågs i luften under fredagseftermiddagen.

Klockan 17.40 kom det in ett larm om en brinnande moped på Arkeologgatan på Bjurhovda vid motionsspåret. Misstankar finns nu att mopeden kan vara inblandad i mordförsöket på en 33-årig man på Vallby. Enligt polisen är alla uppgifter om när mopeden kommer till platsen och sätts i brand mycket intressanta.

Tips och iakttagelser är för närvarande mycket värdefulla för polisens utredningsarbete, polisen uppmanar personer som sett något att ringa 114 14.

Detta har hänt

• 16.00 får polisen larm om skottlossning på Vallby. Utanför en tobaksaffär vid Vallby centrum påträffas en 33-årig man skjuten.

• Aftonbladet uppger att mannen blivit skjuten i magen.

• 33-åringen är förd till sjukhus för vård. Oklart hur svårt skadad 33-åringen är. Polisen uppgav på fredagskvällen att mannen träffats av flera skott i underkroppen och benen.

• 17.40 får Sos Alarm samtal om en brinnande moped vid Arkeologgatan på Bjurhovda. Mopeden brann inne vid motionsspåret. Misstankar riktas nu mot att mopeden kan ha varit inblandad i mordförsöket på 33-åringen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING