Bilia i Västerås är fortsatt återförsäljare för nya Volvobilar. Foto: Avig Kazanjian

Bilia i Västerås fortsatt återförsäljare för nya Volvobilar

Bilia träffade den 1 oktober en principiell överenskommelse med Volvo Car Sverige AB och Volvo Car Norway AS om ett framtida samarbete. Det innebär att Bilia i Sverige fortsatt kommer att vara återförsäljare för nya Volvobilar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö – samt Västerås. – Vi är glada att vi fått förnyat förtroende och ser fram emot att utveckla Volvoaffären i Västerås än mer tillsammans med Volvo, säger Anders Rydheimer, affärsutvecklings- och kommunikationsdirektör på Bilia AB.

  • Publicerad 17:15, 17 okt 2021

Bilia skriver i ett pressmeddelande att företaget är mycket stolt och glad över det fortsatta förtroendet att sälja nya Volvobilar och ser fram emot att tillsammans med Volvo Cars driva transformationsprocessen mot morgondagens bilåterförsäljare, med fokus på en modern och bekymmersfri kundupplevelse.

I Sverige kommer Bilia fortsatt att vara återförsäljare för nya Volvobilar i storstadsområdena Stockholm, Göteborg, Malmö och Västerås.

– Vi är glada att vi fått förnyat förtroende och ser fram emot att utveckla Volvoaffären i Västerås än mer tillsammans med Volvo, säger Anders Rydheimer, affärsutvecklings- och kommunikationsdirektör på Bilia AB till Tunbytorp.

Sammantaget innebär överenskommelsen med Volvo Car Sverige AB och Volvo Car Norway AS att Bilia kommer att få auktorisationen att sälja nya Volvobilar och bedriva serviceverksamhet för 34 anläggningar i Sverige och för tio anläggningar i Norge.

”Vi är väldigt glada att även framöver få bedriva Volvoverksamhet på 44 anläggningar i Sverige och Norge. Vi är stolta och glada att tillsammans med Volvo Cars uppfylla våra gemensamma ambitioner utifrån Volvokundernas förväntan om en fysiskt och digital upplevelse som kombineras sömlöst”, säger Per Avander, CEO för Biliakoncernen i pressmeddelandet.

Som ett resultat av överenskommelsen har Bilia träffat en bindande avsiktsförklaring om att sälja fyra anläggningar i Skaraborg. Anläggningen i Uppsala kommer att säljas till en tredje part, vilket förväntas ske den 1 juli 2022. Förhandling avseende försäljning samt utvärdering av alternativa verksamheter pågår för fyra mindre anläggningar i Bergslagen. Bilia kommer inte att få auktorisationen för ytterligare tre anläggningar i Sverige, varför Bilia framöver avser bedriva annan verksamhet i dessa anläggningar.

Parterna kommer nu att inleda slutliga avtalsförhandlingar, vilka förväntas vara slutförda under hösten. Samtliga överlåtelser är villkorade godkännande från den svenska och den norska konkurrensmyndigheten.

Mathias Nilsson, vd Bilia Personbilar AB i Sverige, säger:
”Bilia i Sverige är glada och stolta över att tillsammans med Volvo skapa och lansera nya affärsmodeller som kombinerar en fysiskt och digital kundupplevelse i enlighet med Volvo- kundernas förväntningar. Bilia vill, och är övertygade att vi kan, bidra till den transformationsprocess som vi tillsammans vill genomföra. För Bilia är Volvo en betydelsefull och stark partner som är mycket viktig för Bilias fortsatta utveckling.”

Jessica Span, VD Volvo Car Sverige AB, säger:
”De senaste månaderna har vi haft en konstruktiv dialog med Bilia om vad Volvo Cars förväntar sig av en framtida partner. Framgent är vi nöjda med att Bilia arbetar för att implementera vår strategiska inriktning, och levererar på vår ambition att erbjuda våra kunder den bästa möjliga upplevelsen när de möter vårt varumärke, oavsett om det är online eller i handlarnas bilhallar. Tack vare detta kommer Volvo Cars att stå starka att lansera en ny affärsmodell baserad på online-försäljning och direkta kundrelationer som ger en sömlös kundupplevelse.”

Foto: Avig Kazanjian

Fakta om Biliakoncernen

Bilia är en av Europas största bilåterförsäljare med en ledande position inom service och försäljning av personbilar, transportbilar och lastbilar. Bilia har cirka 160 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien. Bilia säljer personbilar av märket Volvo, BMW, Toyota, Mercedes, Renault, Lexus, MINI, Porsche, Nissan, Dacia, Smart och Alpine samt transportbilar av märket Renault, Toyota, Mercedes, Nissan och Dacia och lastbilar av märket Mercedes.

Bilia har idag en fullt utbyggd verksamhet med försäljning av nya bilar, e-handel, reservdelar och butiksförsäljning, service- och skadeverkstäder, däck och bilglas samt finansiering, försäkring, biltvätt, drivmedelsstationer och bildemontering under samma tak, vilket ger ett unikt erbjudande.

Bilia omsatte cirka 30 mdkr år 2020 och hade cirka 4 700 anställda.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

Deras affärsidé: Konverterar vanliga cyklar till elcyklar

I Västerås är det många gymnasieelever som får chansen att driva ett UF-företag. I år har ett gäng elever från ABB Gymnasiet skapat ett företag som de satsar stort på. De heter ReBike UF och deras...måndag 29/11 18:50

Klart: Då arrangeras Guldstänk

Inställt 2020 och digitalt 2021. 2022 är planen att Guldstänk ska göra comeback – på riktigt. – Det är med stor glädje vi kan berätta att Guldstänk kommer att arrangeras för 18:e gången i Västerås...tisdag 23/11 16:33

Tillberga Grannskapsservice är Årets Kooperativ i Sverige: ”Väldigt stolta”

Grattis Tillberga. Ni bor i byn där Årets kooperativ i Sverige 2021 finns. – Vi är både överraskade och väldigt stolta, säger P-O Gottberg, verkställande chef för vinnaren Tillberga grannskapsservice.torsdag 11/11 15:15

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING