Occo är en en dinner club med inritning på libanesisk fine dining. Restaurangen öppnar i Harrys gamla lokaler någon gång under oktober.

Bildextra: Så blir nya krogen som öppnar i Västerås

Efter att ha gjort succé både i Malmö och Marbella är nu Occo på väg att öppna i Västerås. – Vi ser en enorm potential i Västerås, säger Meysam Javan.

  • Publicerad 20:30, 19 sep 2021

Occo öppnade sin första restaurang i Malmö 2012. Sedan öppnade man 2018 i Marbella. Båda ställena har gjort succé.

– Utan att skryta är vi topp 3 i Marbella. Folk flyger från Sverige för att besöka oss och vi har många influencers som besöker oss där, säger kedjans grundare Meysan Javan

Nu är kedjan redo för nästa öppning – och det i Västerås.

Hur skulle du beskriva Occo?

– Vi är en dinner club, så det är lite högre musik, lite mörkare lokal och vi satsar enormt mycket på design med egendesignade möbler. Västerås blir vår tredje restaurang, sedan tidigare finns vi i Malmö och Marbella. Efter Västerås satsar vi på att etablera oss i Oslo, Göteborg och Köpenhamn.

Hur kommer det sig att ni öppnar just i Västerås?

– Vi tyckte lokalen verkade vara bra, och vi tycker staden verkar vara jättebra. Det finns en en enorm potential här, det finns redan många bra restauranger, men det behövs ännu mer – och vi känner att vi kan bidra. Just libanesisk fine dining finns inte här.

Hur skulle du beskriva ert matutbud?

– Det är som sagt libanesisk fine dining. Hos oss väljer man inte vilka rätter man får, utan vi jobbar med avsmakningsmenyer. Varje gäst får testa från 13 till 17 smårätter. Allt från kalla till varma röror, sallader, piroger, grillat.

Förutom maten, hur kommer ni att jobba med underhållning?

– Vi kommer att ha dj:s varje fredag och lördag. Dessutom kommer det att vara mycket show och överraskningar som bland annat magdansörer och andra uppträdanden. Däremot är det ingen nattklubb så vi har inget dansgolv och inget discoljus.

När öppnar ni?

– Vi vet inte riktigt än. Allt beror på hur det går med bygget och leveranser. Vi siktar på att slå upp portarna i mitten av oktober.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Svinnsatsning gör att kunder kan sänka priset

Idag kostar en liter mjölk 10 kronor, sedan 8 kronor dagen efter och sedan 5 kronor ytterligare en dag till. ICA Maxi Hälla är en av butikerna om infört en apparat för att sänka priset på varor som...onsdag 20/10 20:12

Krönika: Psykologisk säkerhet i en föränderlig värld

Förr i tiden förklarades världen av begrepp som stabilitet, säkerhet, tydlighet och enkelhet. Vi skapade tydliga tre-, fem-, och tioårsplaner som vi fokuserade på och höll oss fast i. Världen som vi...tisdag 19/10 9:30

Krönika: Vi vill se fler kvinnliga företagare

Trots att Sverige är ett av världens mest jämställda länder och ett land med historiskt stark entreprenöriell anda, halkar vi efter vad gäller kvinnor och företagande. Detta ser vi tyvärr gång på...tisdag 19/10 9:20

Krönika: Den digitala marknadsföringslingon

I de flesta branscher och ämnesområden används en massa ord som känns obegripliga för den oinvigde och ibland även för den invigde.tisdag 19/10 9:10

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

Nu har kaféet på den gamla räkbåten öppnat

Under torsdagen öppnar Rederi Mälarstaden det nya kaféet på M/S Tor nere vid Elbakajen. – Vi har forskat lite och tror att det här är Västerås första flytande kafé, säger Tobias Gustafsson,...torsdag 13/5 15:13

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING