App. Med appen ResQ Club kan man beställa mat som annars skulle slängas från restaurangerna. Foto: ResQ Club

App ska minska matsvinnet

​ResQ Club, appen för att minska matsvinn från restauranger, växer explosionsartat i Sverige. Nu lanseras även tjänsten i Västerås.

  • Publicerad 16:20, 17 sep 2018

Över 1500 konsumenter och flera restauranger i Västerås har anmält intresse för kampen mot matsvinn eller som vi gärna kallar det: Matsvinn Revolutionen!

– Vi är mycket glada att folket i Västerås äntligen kan ta del av ResQ Clubs tjänst. Hela staden verkar vara entusiastisk för att minska matsvinnet. Mottagandet har varit riktigt positivt, säger Anna-Lotta Svensson.

– Under åren har vi flera gånger fått önskemål från invånarna i Västerås att komma till staden. Entusiasmen är förståelig eftersom matsvinn är ett stort problem, och med ResQ Clubs app kan man äta bra mat med gott samvete för såväl miljö som plånbok.

ResQ Club fortsätter under nästa vecka att kontakta restauranger i Västerås och hoppas få flera nya restauranger som ansluter sig till tjänsten.

– För oss på ResQ Club är det viktigt att åtminstone 10 restauranger ansluter sig till tjänsten den första veckan. Under de kommande veckorna fortsätter verksamheten att växa i Västerås och vi jobbar hela tiden för att informera nya restauranger om tjänsten. Jag tror att vi kommer att kunna få betydligt fler restauranger och användare till oss inom närmsta tiden, fortsätter Svensson.

Sedan ResQ Clubs premiär för över två år sedan har den digitala tjänsten spridit sig snabbt i Europa. Västerås är den 45:e staden i nätverket. I dagsläget finns verksamheten i omkring 15 städer i Sverige och över 600 000 portioner mat har räddats.

– Vårt mål är att rädda över 5 000 portioner mat i Västerås i år. Vi ger verktyget till restaurangerna och nu är det upp till Västeråsborna om verktyget används, påpekar Svensson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING