Linus Lööw har öppnat restaurangen Sidewalk Sandwiches vid Saluhallen Slakteriet i Västerås. Foto: Avig Kazanjian
Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet
Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det som om man kommer in i en deli i New York när man kliver in i hans restaurang.
- Publicerad 08:36, 20 feb 2021
Idén till restaurangen fick han för tre år sen när han bodde och pluggade i USA och hans familj var på besök.
– Jag bjöd ut dem på lite typisk amerikansk mat som brisket (bringa, reds anm.) med bröd och de tyckte att det här borde vi ha i Sverige också.
Linus, som pluggade ekonomi och marknadsföring i USA och inte har någon direkt erfarenhet av restaurangbranschen gick och funderade på saken.
– Och för ett och ett halvt år sedan så började jag jobba med idén.
Det är alltså första gången som Linus driver en restaurang och han har därför anställt en kock för att få den höga kvalitet på maten som han vill att den ska ha.
– Men jag har varit med i hela processen och alla smaker är godkända av mig.
Snabbt med kvalitet
Restaurangen har inretts enligt Linus smak och önskemål tillsammans med en arkitekt och de vita blanka tegelväggarna från 30-talet är kvar för att påminna om att det en gång varit ett slakteri.
– Vi har även utformat lokalen så att man går in åt ett håll och går ut genom ett annat, allt för att se till att man inte behöver komma andra så nära.
Konceptet är en blandning mellan restaurang- och snabbmat.
– Vi försöker ta det bästa från båda delarna och allting från såser till kött har hög kvalitet och är gjort från grunden. Vi handlar bara från lokala leverantörer och huvudingredienserna, som köttet kör vi över natten i tolv timmar.
Från snabbmatsrestaurangerna har de framför allt plockat snabbheten.
– Det ska gå snabbt, vi försöker leverera maten inom två minuter och vi har fokus på take-away. Man ska kunna äta maten överallt, på ett möte, eller en picknic eller så kan man även äta här.
På menyn står fyra olika sandwiches, en med bringa, en med kyckling, en med fläsk och en vegetarisk.
– Brödet är en blandning av baguette och ciabatta och fyllningarna är blandningar från olika kulturer. En typisk stor amerikansk mättande macka med massor av tillbehör, avslutar Linus Lööw.
En av mackorna som finns på meny hos Sidewalk Sandwiches. Foto: Avig Kazanjian
Restaurangen ligger i Slakteriområdet. Foto: Avig Kazanjian