Linus Lööw har öppnat restaurangen Sidewalk Sandwiches vid Saluhallen Slakteriet i Västerås. Foto: Avig Kazanjian

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det som om man kommer in i en deli i New York när man kliver in i hans restaurang.

  • Publicerad 08:36, 20 feb 2021

Idén till restaurangen fick han för tre år sen när han bodde och pluggade i USA och hans familj var på besök.

– Jag bjöd ut dem på lite typisk amerikansk mat som brisket (bringa, reds anm.) med bröd och de tyckte att det här borde vi ha i Sverige också.

Linus, som pluggade ekonomi och marknadsföring i USA och inte har någon direkt erfarenhet av restaurangbranschen gick och funderade på saken.

– Och för ett och ett halvt år sedan så började jag jobba med idén.

Det är alltså första gången som Linus driver en restaurang och han har därför anställt en kock för att få den höga kvalitet på maten som han vill att den ska ha.

– Men jag har varit med i hela processen och alla smaker är godkända av mig.

Snabbt med kvalitet

Restaurangen har inretts enligt Linus smak och önskemål tillsammans med en arkitekt och de vita blanka tegelväggarna från 30-talet är kvar för att påminna om att det en gång varit ett slakteri.

– Vi har även utformat lokalen så att man går in åt ett håll och går ut genom ett annat, allt för att se till att man inte behöver komma andra så nära.

Konceptet är en blandning mellan restaurang- och snabbmat.

– Vi försöker ta det bästa från båda delarna och allting från såser till kött har hög kvalitet och är gjort från grunden. Vi handlar bara från lokala leverantörer och huvudingredienserna, som köttet kör vi över natten i tolv timmar.

Från snabbmatsrestaurangerna har de framför allt plockat snabbheten.

– Det ska gå snabbt, vi försöker leverera maten inom två minuter och vi har fokus på take-away. Man ska kunna äta maten överallt, på ett möte, eller en picknic eller så kan man även äta här.

På menyn står fyra olika sandwiches, en med bringa, en med kyckling, en med fläsk och en vegetarisk.

– Brödet är en blandning av baguette och ciabatta och fyllningarna är blandningar från olika kulturer. En typisk stor amerikansk mättande macka med massor av tillbehör, avslutar Linus Lööw.

En av mackorna som finns på meny hos Sidewalk Sandwiches. Foto: Avig Kazanjian

Restaurangen ligger i Slakteriområdet. Foto: Avig Kazanjian

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Hon blir ny direktör för Comfort hotel: "Lite nervöst"

Nu är det klart – det blir Emma Keenan som tillträder som ny vd och hotelldirektör för Comfort Hotel Västerås. – Jag ser fram emot denna resa med mitt fantastiska team på Comfort Hotel Västerås. Sen...torsdag 2/12 16:58

Krönika: Säkerhet och synlighet på LinkedIn

LinkedIn är med sina 774 miljoner medlemmar det största nätverket som inriktar sig på användarnas professionella och yrkesmässiga digitala närvaro. Företagets vision är att skapa ekonomiska...tisdag 30/11 15:07

Krönika: Money talks i en allt mer komplex vardag

Hej företagare! Hinner du stanna upp och läsa en reflektion om din och de flesta entreprenörers vardag? Tiden rusar och världen snurrar på, eller hur? Och det är inte helt lätt att se en förändring...tisdag 30/11 15:04

UF-chefen: "Otroligt bra processutbildning för eleverna"

Att driva UF-företag är något som många elever runt om i Sverige gör varje år och dessutom uppskattar väldigt mycket. Nyligen har ”UF Målbild 20/21” avslutats och Västmanland är bäst i Sverige!...måndag 29/11 19:05

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Vin i Västerås gör efterlängtad comeback

Konserthuset ny skådeplats: Smaka på den här. Nästa helg är vin- och delikatessmässan Vin i Västerås tillbaka. I delvis ny tappning och på ny plats – men med samma arom. – Besökarna kommer att känna igen sig, säger Hanna...söndag 24/10 15:51

Hon är Västerås Tidnings nya vinskribent: ”Viner ska inte vara något snobbigt”

Jenny Asplund hoppas kunna inspirera med sina tips Västeråstjejen Jenny Asplund är sommelier och etablerad vinskribent. Nu ska hon dela med sig av sina kunskaper till Västerås Tidnings läsare. – Det känns väldigt kul och spännande att ha fått den här...tisdag 22/6 20:20

Grillen är laddad inför helgens ölfestival

På fredag går startskottet för ölfestivalen Coppersmith´s med vänner. Men redan under onsdagen tändes grillarna på området. – Köttet ska ligga på grillen i 12 till 14 timmar, så för att hinna måste...onsdag 26/5 16:18

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING