Linus Lööw har öppnat restaurangen Sidewalk Sandwiches vid Saluhallen Slakteriet i Västerås. Foto: Avig Kazanjian

Amerikanska mackor på menyn i Slakteriet

Slakteriet Saluhallen har fått ännu ett nytillskott. Det är sandwichrestaurangen Sidewalk Sandwiches som drivs av Linus Lööw som öppnade fredagen den 12 februari Linus Lööw vill att man ska känna det som om man kommer in i en deli i New York när man kliver in i hans restaurang.

  • Publicerad 08:36, 20 feb 2021

Idén till restaurangen fick han för tre år sen när han bodde och pluggade i USA och hans familj var på besök.

– Jag bjöd ut dem på lite typisk amerikansk mat som brisket (bringa, reds anm.) med bröd och de tyckte att det här borde vi ha i Sverige också.

Linus, som pluggade ekonomi och marknadsföring i USA och inte har någon direkt erfarenhet av restaurangbranschen gick och funderade på saken.

– Och för ett och ett halvt år sedan så började jag jobba med idén.

Det är alltså första gången som Linus driver en restaurang och han har därför anställt en kock för att få den höga kvalitet på maten som han vill att den ska ha.

– Men jag har varit med i hela processen och alla smaker är godkända av mig.

Snabbt med kvalitet

Restaurangen har inretts enligt Linus smak och önskemål tillsammans med en arkitekt och de vita blanka tegelväggarna från 30-talet är kvar för att påminna om att det en gång varit ett slakteri.

– Vi har även utformat lokalen så att man går in åt ett håll och går ut genom ett annat, allt för att se till att man inte behöver komma andra så nära.

Konceptet är en blandning mellan restaurang- och snabbmat.

– Vi försöker ta det bästa från båda delarna och allting från såser till kött har hög kvalitet och är gjort från grunden. Vi handlar bara från lokala leverantörer och huvudingredienserna, som köttet kör vi över natten i tolv timmar.

Från snabbmatsrestaurangerna har de framför allt plockat snabbheten.

– Det ska gå snabbt, vi försöker leverera maten inom två minuter och vi har fokus på take-away. Man ska kunna äta maten överallt, på ett möte, eller en picknic eller så kan man även äta här.

På menyn står fyra olika sandwiches, en med bringa, en med kyckling, en med fläsk och en vegetarisk.

– Brödet är en blandning av baguette och ciabatta och fyllningarna är blandningar från olika kulturer. En typisk stor amerikansk mättande macka med massor av tillbehör, avslutar Linus Lööw.

En av mackorna som finns på meny hos Sidewalk Sandwiches. Foto: Avig Kazanjian

Restaurangen ligger i Slakteriområdet. Foto: Avig Kazanjian

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Han blir ny vd för Handelskammaren Mälardalen

”Det finns många utmaningar för företagen just nu” Handelskammaren Mälardalen har gjort klart med en ny vd. Oskar Axelsson tillträdde sin nya tjänst idag 1 augusti.måndag 1/8 15:55

Han blir ny vd för Handelskammaren i Mälardalen

Oskar Axelsson har rekryterats som ny vd till Handelskammaren Mälardalen. Oskar tillträder sin tjänst 1 augusti 2022.onsdag 27/7 10:46

Ljusare bild bland småföretagen i Västmanlands län

Efter fem års nedgång i konjunkturen bland småföretagen i Västmanlands län har den i år vänt uppåt igen. Såväl antalet anställda som efterfrågan på småföretagens varor och tjänster har ökat. På ett...tisdag 5/7 18:44

Lyckat drag med sportfiskebutik

"Har lärt mig mycket av kunderna" Bröderna Sedat och Semih Basol såg ett behov av en sportfiskebutik i den västra delen av Västerås och huserar sedan lite drygt ett år tillbaka på Erikslund, där de trivs som fisken i vattnet.tisdag 31/5 15:14

jubileumsår

”Att ha en engagerad personal som mår bra gör att företaget mår bra”

Britt Hallberg om sina 20 år på Västerås Tidning Britt Hallberg är en viktig faktor när det kommer till Västerås Tidnings framgångar. Under tjugo år, mellan 1997 och fram till pensionen 2017, arbetade hon på tidningen med rollen som vd från 2001.lördag 28/5 7:44

Stefan Lanehed – Västerås Tidnings första journalist

”Tidningen är en del av mitt hjärta” Här är Västerås Tidnings första journalist. Stefan Lanehed var med och formade det redaktionella innehållet när ett ungt annonsblad tog sina första stapplande steg mot att bli en läsvärd och...måndag 11/4 10:22

LAGFOTON FRÅN KLUBBARNA

Lagfoton från klubbarna

Foto: EXPRESSBILD

SMAKFULLT

Jenny Asplund: Här är dryckerna till solljusets stora högtid

Nu grönskar det i vårt avlånga land och för många är det här den bästa tiden på året.tisdag 21/6 11:46

Vinexperten Jenny Asplund: Den blomstertid nu kommit

Första sommarmånaden är här och med den kommer festligheter såsom avslutningar och allsköns utomhusevenemang omringade av naturens blomsterprakt.tisdag 7/6 11:47

Jenny Asplund: Här är påskens drycker – k(l)uckeliku

Påsken närmar sig med stormsteg, en högtid som har kommit att bli en kulinarisk fest där vi svenskar fullkomligt frossar i god mat och dryck.lördag 9/4 14:22

Här jäser äpplen till hantverkscider

Några kilometer utanför Köping ligger musteriet som tagit en väg in på det jästa spåret. Här tillverkas hantverkscider, en dryck som vid varje tillfälle är unik.söndag 20/3 18:34

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 6/2 20:00

E-TIDNING