Företag och kompisgäng kan komma till EAT och laga mat tillsammans med studions toppkockar. Foto: Emelie Lovén

Laga middag tillsammans med vänner och toppkockar

God mat och gott sällskap är ett klassisk recept för en lyckad kväll. Om man samtidigt lagar maten tillsammans blir det en extra krydda som lyfter kvällen till en helt ny nivå. Det är just det som är grunden till konceptet Cook Along som erbjuds på EAT Matstudio.

Publicerad

2014 utsågs Amir Kheirmand till Sveriges Mästerkock i TV4. Sedan dess är han en av Västerås största matprofiler. För ett år sedan öppnade han matstudion EAT på gaveln av Saluhallen Slakteriet.

EAT är en privat festlokal som lämpar sig för slutna sällskap om 15-40 personer. Här tar Amir och hans personal emot gäster och erbjuder dem matupplevelser i ett lite annorlunda koncept.

Konceptet kallas Cook Along och går ut på att sällskapen som besöker matstudion lagar middagen tillsammans under ledning av några av Västerås bästa kockar.

– Kvällen börjar med lite bubbel och en aptitretare. Efter det börjar allvaret och gästerna delas upp i olika team som tillsammans lagar en fyrarättersmiddag. Varje lag ansvarar för varsin maträtt, förklarar Amir.

Förutom Amir, som är med vid så många sällskap som han hinner, guidas matgrupperna av EAT:s professionella kockar.

Line up:en består av Martin, Kenny, Hannes och Markus. Tillsammans har de erfarenheter från lokala topprestauranger som Hattfabriken, Frank, K9, Steam Hotel och Nom.

– Vi har haft turen att kunna rekrytera några av Västerås bästa kockar. Dels har de en otrolig erfarenhet och dels är de sociala och har bra hand om folk, säger Amir.

Amir startade EAT efter sommaren 2017. Första året har blivit en succé. När studion öppnade räknade han med att kanske kunna hålla ett "gig" i veckan. Men under året som gått har EAT haft i snitt 2,5 till 3 bokningar per vecka. Gästerna är allt från företag till kompisgäng eller jubilarer.

– Vi har firat alltifrån 30-årskalas, 60-årskalas, bröllopsfest, möhippa och svensexor. Ibland kommer det ett sällskap vänner som bara vill vara, säger Amir.

Företagen som kommer till studion tar antingen med sig kunder eller personal. För dem är konceptet med att man lagar mat tillsammans något nytt och uppskattat.

– Jag tror att man har testat allt annat. Man har gått ut och spelat bowling, testat att köra gocart och man har gjort saker ihop. Det här med att laga mat tillsammans är något annat. Under året har vi dessutom fått ett antal stammisar. Vi har ett företag som varit här sju gånger. Några andra har varit här fem gånger. De kommer så fort vi byter meny. De tycker att det här är så bra teambuilding.

Amir Kheirmand som vann Sveriges Mästerkock 2014 öppnade EAT Matstudio för ett år sedan. Foto: Emelie Lovén
Goda tacos med krispig halloumi. Foto: Emelie Lovén
Mingel och matlagning på EAT. Foto: Emelie Lovén
Powered by Labrador CMS