Foto: Ridskolan Strömsholm

Ny gymnasieutbildning i Strömsholm

Från och med nästa läsår kommer elever som går Ridsportgymnasiet Strömsholm att få en yrkesutbildning till Svensk Ridlärare I. En möjlighet som enbart utbildningen på Ridskolan Strömsholm kan erbjuda.

  • Publicerad 17:17, 6 nov 2018

– Det är fantastiskt roligt att vi har fått ett gymnasieprogram som ger så kvalificerad yrkesutgång, säger Becky Evensen, utbildningschef för Ridskolan Strömsholm och Flyinge i ett pressmeddelande.

Behovet av utbildade ridlärare är stort i Sverige. Därför är det betydelsefullt att Ridsportgymnasiet Strömsholm från och med nästa läsår erbjuder ett naturbruksprogram med särskild variant.

Efter avslutad utbildning är eleverna redo att direkt gå ut i arbetslivet som Svensk Ridlärare 1. De har också genomgått utbildningen som hästskötare under studieåren.

– Vi är nu ensamma i Sverige om att ha ett Naturbruksprogram med särskilt variant, yrkesutgång Svensk ridlärare I. Att eleverna därmed får tillgång till en stor arbetsmarknad direkt efter avslutad utbildning är väldigt inspirerande, säger Jennifer Alsing-Åström, rektor för Ridsportgymnasiet Strömsholm.

All undervisning sker på Ridskolan Strömsholm, som har en lång tradition av att utbilda ridlärare på alla nivåer på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet.

– Därför känns det förstås extra bra att vi från och med nästa år kan erbjuda detta redan från gymnasienivå, avslutar Becky Evensen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING