VGF-framgångar i Eskilstuna – inför ögonen på OS-gymnasten Jonna Adlerteg

I helgen avgjordes Sparbankspokalen i Eskilstuna. Tävlingen lockade över 250 gymnaster – och alla gav säkert lite extra inför ögonen på OS-gymnasten och VGF-fostrade Jonna Adlerteg som agerade prisutdelare.

  • Publicerad 09:44, 17 apr 2018

Tävlingen var indelad i Steg 1-8 samt regions- och rikspokal. I de högre stegen var det dessutom uttagning till Mellansvenska som avgörs i Stockholm första helgen i maj.

Många duktiga Västeråsgymnaster från VGF fanns givetvis på plats.

Och i vanlig ordning placerade sig många av dem på pallplats.

På steg 1 tog Nowa Blomqvist hem segern med Tea Dahllöf och Leia Botold på delad andraplats.

Även på steg 2 knep VGF pallplatser. Agnes Kumm som segrare och med Emmy Murray på bronsplats.

Wilah Lodén vann mångkampen steg 5. Tilda Persson där tvåa och Moa & Clara Knutsson på en delad tredjeplats. Samtliga dessa fyra blev även uttagna till Mellansvenska. 

I steg 6 vann Ida Ökvist mångkampen, Kajsa Lövén kom på bronsplats. Dessa två tillsammans med Linnea Lindqvist (också från VGF) tog sig vidare till Mellansvenska.

Emilia Rexhepi hamnade på en tredjeplats i mångkampen på steg 7 och tog hem grensegern i bom. Elvira Molander tog grenseger i fristående.

I Rikspokalen hamnade Ella Zetterblom på en tredje plats.

OS-gymnasten och VGF-fostrade Jonna Adlerteg närvarade under hela tävlingen och var även prisutdelare. När gymnasterna tävlat klart fanns möjlighet att bli fotograferad tillsammans med Jonna och även få autograf. Hon visade upp några övningar i paradgrenen barr.

Under ytterligare en tävling i Eskilstuna på söndagen, Starcupen, med indelning i guld-, silver- och bronsserien. Där vann VGF:aren Delia Lukic mångkampsdelen i guldserien och Saga Wikström tog brons i samma disciplin i bronsserien.

Grensegrar i guldserien tog Lisa Hasth i fristående, Elina Dennerstedt i bom och Delia Lukic i barr.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING