Lukas Zetterberg har precis prickat dit 3–2 till VIK i slutet av den tredje perioden.

Zetterberg VIK:s matchhjälte mot Södertälje

Efter en snöplig förlust borta mot Almtuna i premiären i fredags kunde VIK ta en skön 3–2-seger i hemmapremiären i Hockeyallsvenskan. I slutet av den tredje perioden gjorde Lukas Zetterberg det förlösande segermålet mot Södertälje.

VIK har skakat av sig premiärförlusten mot Almtuna. I söndagens match inledde gulsvart starkt, men snöpligt nog var det gästande Södertälje som satte 0–1 i matchens andra minut då VIK:s målvakt Jesper Myrenberg fick se första skottet slinka in bakom honom. VIK jobbade på men lyckade inte få utdelning. 0–2 gjorde sedan Södertälje i powerplay efter att Nick Olesen hittat rätt.

VIK lyckades att få en snabb reducering då Rasmus Asplund satte 1–2 med ett distinkt avslut. Målet kom i powerplay efter en fin framspelning av Lukas Zetterberg.

I andra perioden hade VIK ett antal lägen till kvittering. Gulsvart hade flera chanser i powerplay utan att få till det. Men när perioden såg ut att bli mållös klev Anthon Eriksson fram och satte kvitteringen med 55 sekunder kvar av mittenperioden.

Tredje perioden böljade fram och tillbaka där bägge lagen turades om att ha tryck. VIK skulle tillslut få ett kanonläge att avgöra efter att Södertälje dragit på sig sin nionde utvisning i matchen. I powerplay kunde Lukas Zetterberg kliva fram och prickskjuta hem säsongens första trepoängare till gulsvart, 3–2.

En skön och viktig seger för VIK som visade att man snabbt kunde hitta in på vinnarspåret. Bäst i hemmalaget var centern Rasmus Asplund ihop med storspelande målvakten Jesper Myrenberg.

Rasmus Asplund var dominant i matchen mot Södertälje
Några av de femtio åskådare som fick möjlighet att se söndagens match live Foto: STEFAN LINDGREN
Anthon Eriksson kvitterade till 2–2 i slutet av andra perioden. Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, HOCKEYALLSVENSKAN

VIK–SSK 3–2 (1–2, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (2.00) Samuel Fagemo (Alexander Falk), 0–2 (10.46) Nick Olesen (Samuel Fagemo, Matt Bailey) spel fem mot fyra, 1–2 (11.19) Rasmus Asplund (Lukas Zetterberg, Jimmie Jansson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–2 (39.05) Anthon Eriksson (August Tornberg, Alexander Lunsjö).

Tredje perioden: 3–2 (56.50) Lukas Zetterberg (Jimmie Jansson, Rasmus Asplund) spel fem mot fyra.

Skott: 26–41 (11–18, 7–13, 8–10)