VSS vattenpololag som spelar i Tyskland i helgen: Från vänster: Fredrik Österlund, Robert Svennblad, Filip Österlund (inklippt), Johnny Funk, Per-Arne Andersson, Niklas Carlsson, Petter Österlund, Attila Flamborg, Peter Ahlinder, Linus Sundin, Mathias Isaksson, Viggo Hallencreutz, Jakob Lithammer, David Ahlinder och Rickard Roslan,(inklippt). Foto: VSS

VSS vattenpolo spelar internationell turnering i helgen

Anrika VSS vattenpolo är tillbaka i bassängen på allvar. Nu i helgen beger sig ett VSS-lag till Aachen i Tyskland för en internationell miniturnering. – Det är kul att vi har lyckats få ihop i stort sett hela laget som var med och spelade i Elitserien, säger Peter Ahlinder.

Publicerad

Totalt 15 spelare från VSS vattenpolo åker idag ner till Aachen i Tyskland för en kort och intensiv turneringshelg mot minst tre tyska och ett finskt lag. Totalt deltar tio lag i turneringen.

Det blir en mix av veteraner från glansdagarna och yngre, lovande i VSS-truppen.

– Det är kul att vi har lyckats få ihop i stort sett hela laget som var med och spelade om de högre placeringarna i Elitserien i slutet på 80- och början på 90-talet, samt att vi får ta med våra unga, landslagsaktuella juniorer för att spela mot lite tuffare motstånd. Vi har tränat på målmedvetet och kommer väl förberedda till turneringen, så orken i gänget är det inga problem med, försäkrar Ahlinder.

Powered by Labrador CMS