VSK:s guldtränare Olle Wiberg, tillsammans med assisterande Hans Hedin, förlänger med klubben. Foto: Stefan Lindgren och Privat

VSK:s guldmakarduo fortsätter: ”Det finns mer”

Elva veckor efter SM-finalförlusten i Uppsala står det nu klart att VSK:s damtränarduo Olle Wiberg och Hans Hedin förlänger med klubben. – Det finns mer att ta utav, säger Olle Wiberg.

Publicerad

Försäsongen är igång och då står det även klart att det blir en fortsättning för VSK:s guldmakarduo Olle Wiberg och Hans Hedin. De tog över damlaget inför säsongen 2019 och det har blivit tre raka SM-finaler med två SM-guld, en World Cup-titel och en Svenska Cup-titel.

Under tränarduons ledning har Sportklubben spelat alla sju finaler i alla tävlingar man ställt upp i.

– Det är helt fantastiskt egentligen. VSK inledde en satsning innan jag och Hasse (Hedin) kom och den grund som byggdes upp förfinas hela tiden. Vi har haft en bra trupp och utvecklat ett bra spel. Sen ska man också ta sig till finalerna, det gäller att vara bra i rätt matcher och det har vi varit. Hittills är jag jäkligt nöjd, och det finns mer att ta utav, säger Olle Wiberg i ett pressmeddelande.

Han ser fram emot att få utveckla spelarna ytterligare.

– Sen ser jag framförallt fram emot en säsong med publik utan restriktioner på det sättet det har varit. Vi saknar publiken och hoppas att alla snart får komma tillbaka och följa laget.

Just nu pågår barmarkssäsongen för fullt. Där är det Hans Hedin som tar steget fram och ansvarar för upplägg och träningar.

– Vi har kört i 6–7 veckor nu och det går jättebra, det finns ett otroligt tryck i det vi gör. Vi kör tre gemensamma pass och 2–3 individuella pass varje vecka, där det finns ett stort mått av individualisering i samråd med varje spelare. Även de nya spelarna, Astrid och Julia, har kommit in med otroligt bra energi, säger Hans Hedin i pressmeddelandet.

Powered by Labrador CMS