Emir Smajic och Karwan Safari firar VSK:s 1–0 mål mot Syrianska. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

VSK vann toppmötet på Solid Park Arena

Efter två raka förluster i norrettan tog VSK Fotboll en otroligt viktig seger när man besegrade seriefyran Syrianska med 1–0 hemma på Solid Park Arena. Stor matchvinnare blev Emir Samjic som gjorde sitt första mål i årets seriespel.

Publicerad

VSK har det tufft med skador på ett flertal av nyckelspelarna i truppen. I dagens match så drabbades man tidigt av en ny skada då Koyar Salimi fick lämna planen med befarad hjärnskakning. Som ersättare för skadade Salimi valde Tor-Arne Fredheim att kasta in Emir Smajic vilket skulle bli ett lysande drag.

Första halvlek bjöd inte på så värst många chanser då lagen hade svårt att driva upp tempot i den gassande värmen. Bästa chansen hade Simon Johansson som testade ett tungt distansskott i slutet av halvleken.

VSK började piggt i andra och skapade en del småchanser. Drygt 20 minuter in i halvleken kom sedan den gyllene läget där bollen hamnade hos Brian Span som satte in en perfekt boll till Emir Smajic som kunde placera bollen i nät bakom Syrianskas målvakt.

– Vi spelade ut riktigt bra i det anfallet där vi vände spelet från vänsterkanten till högerkanten där Brian hann före sin gubbe och slog in bollen precis där jag vill ha den mellan backlinjen som föll i full fart samtidigt som målvakten var på väg ut, är man först där är det oftast mål, säger matchvinnaren Emir Smajic och fortsätter.

– Det känns bra och vi vinner. Det känns som att vi har haft en ganska tung period bakom oss med många poängtapp och nu är vi tillbaka på vinnarspåret och det är viktigt att avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.

Du startade på bänken men fick komma in redan i den sjunde minuten, hur var det att få komma in så pass tidigt i matchen?

– Man sitter på bänken och är alltid redo att hoppa in, första eller sista minuten spelar ingen roll. Jag har känt mig i bra form och väntat på min chans och känner att jag är riktigt bra just nu, när chansen kommer måste man ta den.

Hur ser du på din insats?

– Det var helt okej, vi har inte fått spelet att klaffa helt till 100% idag. Men jag tycker att vi visade ett otroligt hjärta på planen och vi kämpar hem den här segern och det är något man måste göra när man får dippar under en lång säsong. Det kommer att gå bättre och det kommer att gå sämre och det är viktigt att vi har fansen med oss hela tiden och tar såna här skitsegrar. avslutar Emir Smajic.

Powered by Labrador CMS