Simon Jansson attackerar i offensiven. Foto: STEFAN LINDGREN

VSK vann mot Vänersborg – en seger från semifinal

VSK är en seger från att få spela semifinal i bandyns SM-slutspel. Detta efter att ha besegrat Vänersborg med 4–3 hemma i ABB Arena.

Den tredje kvartsfinalen mellan VSK och Vänersborg blev en ytterst jämn historia.

Efter att gästerna tagit ledningen i den första minuten följdes laget åt och efter 45 minuter var ställningen 3–3.

Återigen hotade Vänersborgs med sina vassa hörnor. Två av lagets mål i halvleken kom just efter hörnor.

I den andra halvleken fortsatte ställningskriget. Men när Jesper Hermansson i den 58:e minuten dök upp vid den bortre stolpen och sköt in 4–3 lyckades VSK ta kommandot. Efter det spikade man igen och kunde därmed vinna matchen och gå upp i en 2–1-ledning i kvartsfinalserien.

Nästa match spelas borta i Vänersborg på torsdag.

VSK Bandy – IFK Vänersborg 4-3 (3-3)

1’ 0-1 – Joakim Hedqvist (Robin Öhrlund)
18’ 1-1 – Robin Andersson (Simon Jansson)
25’ 2-1 – Ted Bergström
27’ 2-2 – Emil Viklund (Robin Öhrlund) Hörna
29’ 2-3 – Joakim Hedqvist (Robin Lundqvist) Hörna
35’ 3-3 – Joel Engström (Magnus Joneby) Hörna
—————————————————————
58’ 4-3 – Jesper Hermansson (Oscar Gröhn)
77’ TIMEOUT – IFK Vänersborg