VSK-tränarna Thomas Gabrielsson och Joacim Gunnarsson iklädda Guldhattar efter söndagens match mot Akropolis. Foto: Stefan Lindgren

VSK-tränarna: "Det har varit en superrolig resa"

Västerås Tidning mötte upp VSK:s spelarbuss när man anlände till Rocklunda efter dagens 2–1 seger över Akropolis. Nu väntar en rejäl fest för att fira seriesegern, men innan laget drog in till stan för att möta upp fansen fick vi en pratstund med lagets tränarduo som berättar hur skönt det är att seriesegern är i hamn.

Publicerad

– Det känns otroligt skönt, säger Thomas Gabrielsson

– Det har varit en viss form av lättnad eftersom det varit en viss press, men börjar det bara att övergå till glädje. Jag är glad för grabbarnas skull, för vår skull och för alla som jobbar runt klubben och även för fansen, säger Joacim Gunnarsson och fortsätter.

– När man ser deras glädje får man en extra glädje.

Hur har ni upplevt den senaste veckan och hur har ni hanterat förväntningarna?

– Vi har haft en bra bra vecka, hittills den roligaste, säger Gabrielsson.

– Det är det som imponerar med grabbarna, vi stänger söndagen och sedan kör man på direkt på måndagens träning. Jag tycker att veckans träningar varit ytterligare ett steg bättre i intensitet, hastighet och aggressivitet, det är det som gjort att vi vunnit matcherna. Varje träning har varit en tävling, säger Gunnarsson.

Nu blev avancemanget klart redan igår, hur var det att uppleva gårdagens match mellan Sandviken och Syrianska?

– Det är hemskt, skrattar Gabrielsson och fortsätter.

– Efter att Sandviken gjorde målet kändes det bra, det var ett Champions League mål.

– Det kändes jättebra, och sedan få se matchen ihop med spelarna var helt suveränt, säger Gunnarsson.

Det blev en 2–1 seger i dagens match mot Akropolis, hur tufft var det att ladda om för match?

– Vi är proffsiga, det var inget snack om att vi skulle göra en massa ändringar bara för skojs skull. Vi ville vinna för vi är det bästa laget och det är det viktigaste för oss, säger Gunnarsson.

Ni tog över som tränare för laget efter sommaruppehållet, hur tuff har den här resan varit för er med den press som ni haft på er?

– Jag och Thomas hade inte så mycket att förlora. Vem vill inte ta ett lag som leder en serie? Särskilt när det bara var 13 matcher kvar, säger Gunnarsson.

– Det har varit press men det har vi och spelarna haft från början. Men grabbarna är hur starka som helst mentalt och kan hantera den pressen. Vi har gjort det alla tillsammans och på ett riktigt bra sätt. Vi har kämpat för varandra, säger Gabrielsson.
Ni har under hela hösten pratat om att varje match är en final, har det varit ert mantra?

– Ja det har varit vårt mantra och det har fungerat hur bra som helst. Vi skulle ta en final i taget, säger Gabrielsson.

– Alla har velat att vinna mot oss och vi har förstått att det skulle bli krig i varje match. Det som även har varit starkt är att vi studsat tillbaka efter poängtapp, sedan har vi vunnit ett par raka efter det, säger Gunnarsson.

Hur ser ni på fortsättningen, vill ni fortsätta att leda VSK i Superettan?

– Jag har kontrakt, säger Gabrielsson.

– Klart att jag är sugen, det har varit en superrolig resa att vara med om. Ett härligt team som har lärt känna varandra efter 3,5 månad. Vi har hittat varandra hur bra som helst, helt fantastiskt. Det kan bara utvecklas framåt, säger Gunnarsson.

Vad händer ikväll, antar att det stora firandet drar igång?

– Nu blir det kalas och nu ska vi ner på stan och fira med fansen, avslutar tränarduon.

Powered by Labrador CMS