Michael Carlsson jubilerar med sin tionde SM-final på lördag, varav den tredje som tränare. Där är han 100-procentig efter de två raka gulden 2015 och 2016. Foto: Stefan Lindgren

VSK-tränaren jubilerar – hoppas få fira nionde guldet i tionde finalen

20 guld ska utökas till 21. Ledstjärnan: #19 som jubilerar med SM-final nummer 10. – Vi är redo, säger VSK-tränaren Michael Carlsson inför lördagens final.

Publicerad

VSK-ikonen Micke Carlsson vet mer än de allra flesta i Bandysverige hur det är att vinna en SM-final i bandy.

Han gjorde det sex gånger som spelare – och har gjort det två gånger som tränare.

– Man har ju varit där ett par gånger så det är klart jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet när vi nu har några i laget som är där för första gången, säger Carlsson.

”Vi åker inte till Studenternas för att bli tvåa”

Senast VSK var framme i final var för tre år sedan. Då – på Tele2 Arena – blev det guld och då som nu heter motståndarlaget Villa Lidköping när det är dags för avslag klockan 18.00 på lördag kväll på Studenternas IP.

Hur är känslan så här ett par dagar före match?

– Den är bra tycker jag. Vi har tränat på bra och sett fram emot det här en tid nu. Vi är redo för säsongens sista – och förhoppningsvis bästa – match. Vi har haft en stegrande formkurva under slutspelet och bara spelat bättre och bättre.

Vilket scenario ser du framför dig på lördag kväll strax före klockan 20.00?

– Det är klart man målar upp bilderna av att vi vinner den där matchen, så är det. Men det kommer att bli jämnt och tufft hela vägen. Som alltid på SM-finalerna.

VSK–Villa, ett lag med stark vinnarkultur och 20 SM-guld mot ett guldtörstande lag som drömmer om första titeln.

– Precis, så är det ju. Det är ett mentalt spel. De har ju varit storfavoriter hela säsongen och det är i år de bara ska vinna är det sagt. Samtidigt har vi har varit där och gjort det ett par gånger.

Går det att sätta fingret på vad det är som gör bandyfinalen så speciell?

– Det är väl att allt ska avgöras på 90 minuter. Det är det som är det häftiga med bandyfinalen – det är en match där det gäller att prestera på topp och få ut allt.

Din främsta uppgift som tränare inför finaldagen?

– Jag försöker få spelarna lugna och avslappnade och få de att gilla den här möjligheten.

Fyra timmar innan ni drar igång har damlaget spelat sin final – hur ser du på deras utveckling?

– Tjejerna har gjort en otrolig resa under den tiden jag har varit i klubben. Riktigt bra go i laget och i damverksamheten under många år. De är väldigt proffsiga. Det känns som att vi det här året har blivit starkare i hela föreningen, med bra gemenskap.

Och drömmen är en dubbel guldfest på Sigmatorget på måndag?

– Ja, då får du allt ladda kameran, säger Michael Carlsson med ett flin.

Fotnot: Västerås stad gick på torsdagen ut med information om att det kommer att arrangeras ett SM-guldfirande vid Sigmatorgets scen på måndag 25 mars från klockan 17.30 om något – eller båda – av lagen vinner.

Powered by Labrador CMS