VSK:s tränare Michael Carlsson blir blågul förbundskapten – men fortsätter parallellt i VSK. Foto: STEFAN LINDGREN

VSK-tränaren är Sveriges nästa förbundskapten

Nu är det klart. VSK-tränaren Michael Carlsson blir ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bandy. Men han kommer även att fortsätta vara huvudtränare för mesta mästarna VSK. – Jag har alltid velat ha det här jobbet och är väldigt sugen, det här blir en kick för mig, säger 46-årige Carlsson till Svenska bandyförbundets hemsida.

Publicerad

Det här blir en kick för mig

Den tidigare kaptenen Svenne Olsson lämnade uppdraget som förbundskapten efter det senaste VM-silvret.

Sedan dess har det ryktats en del om att just Michael Carlsson skulle vara den som tar över rodret.

I går blev det officiellt är det klart.

– Det har väl varit ett tag nu som jag har klurat på det och till slut så kändes det helt rätt, säger Carlsson till vskbandy.se.

Han ser flera anledningar till varför han hoppade på hedersuppdraget – och anta utmaningen att göra svensk herrbandy världsledande igen.

– Dels tycker jag att det är en kul uppgift, vi har två VM framför oss i Ryssland som väntar på oss med det första i Irkutsk om ett år. Dels kändes som att det ska gå att kombinera landslaget och VSK, jag har bra hjälp i VSK av Ganebro (Johan, assisterande tränare) och övriga ledare samt en bra ledarstab i landslaget som gör det hanterbart att ha båda uppgifterna.

De två kommande världsmästerskapen kommer att spelas efter ordinarie klubblagssäsong och där inte krocka med seriespelet som de senaste åren.

På frågan vilken typ av bandy han förespråkar svarar Michael Carlsson bandyförbundet:

– Jag är offensivt lagd och vill stå för en positiv, attraktiv, bandy. Jag tycker om att luras lite, och vill vinna det mentala spelet. Jag känner mig lugn och trygg i rollen, och vi ska göra allt för att det här ska bli bra.

– Det är en tuff och härlig uppgift, och det känns som rätt läge för mig nu. Jag har alltid velat ha det här jobbet och är väldigt sugen, det här blir en kick för mig

Avtalet som Michael Carlsson skrivit med Svenska bandyförbundet är på två år.

Powered by Labrador CMS