Brian Span visade vägen med att ge VSK ledningen i matchen mot Sandviken, en match som VSK vann med 3–1. Foto: STEFAN LINDGREN/ARKIV

VSK tillbaka på vinnarspåret

VSK Fotboll är tillbaka på vinnarspåret efter den snöpliga förlusten i den senaste omgången. Idag kunde inte Sandviken stoppa ”Grönvitt” som vann med 3–1 på bortaplan.

Publicerad

VSK visade att förra helgens förlust mot Assyriska var en engångsföreteelse. Efter en mållös första halvlek mot Sandviken växlade VSK upp och gjorde tre mål i andra och kunde tillslut vinna med 3–1. Managern Tor-Arne Fredheim var av förklarliga skäl nöjd med att man återigen tog en ny seger och bibehåller serieledningen i norrettan.

– Det var en svårspelad plan då de varje år rullar ut konstgräs på bandyarenan. Den var väldigt mjuk då det var mycket gummi i den, men den var även ojämn. Vi förde spelet men kom inte så långt förutom ett friläge där Karwan Safari dribblar målvakten i första halvlek, men en back hann ner och rensa, det är det enda vi har i första halvlek, säger Tor-Arne Fredheim och fortsätter.

– Vi trummar på men är lite knackiga under de första tio minuterna i andra, men sedan blev det bättre och bättre och vi skapade mera och i samband med det gör vi 1–0 där Brian Span vänder bort några spelare och sätter bollen lågt i bortre.

Hur befriande var det för Span att sätta målet?

– Han har varit involverade i mycket men har inte gjort så många assist och mål, men han är ingen supermålskytt på det sättet. Han är mer av en tvåvägsytter, men han ligger ändå bakom mycket i vårt spel både offensivt och defensivt. Men visst är det skönt för honom, det är alltid skönt för de offensiva spelarna att göra mål. Framför allt det första målet för sin klubb och då brukar det lätta lite mera. Målet var viktigt eftersom det var det första målet i matchen och då började Sandviken att lyfta laget lite mera och då öppnade det upp sig, säger Tor-Arne och fortsätter.

– Karwan blev nerdragen men det blev bara varning och straff, sedan sätter han straffen rätt enkelt. Sandviken fick sedan en straff där domaren ansåg att vi höll i någon spelare, ingen av våra spelare sa att de höll i någon och det var lite konstigt. Sedan gjorde Douglas Karlberg mål på en nick som målvakten tappar.

Tre nya poäng och tillbaka på vinnarspåret, det måste kännas bra?

– Ja verkligen efter att det blev så snöpligt i slutet sist och det är viktigt att vinna, avslutar Tor-Arne Fredheim.

MATCHFAKTA

Sandviken – VSK Fotboll 1–3 (0–0)Målskyttar VSK: Brian Span, Karwan Safari, Douglas Karlberg

Powered by Labrador CMS