Stort jubel i VSK efter 2–2-målet. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

VSK starkast i första grönvita mötet

VSK Bandy inledde med seger i semifinalserien mot Hammarby. Hemma i ABB Arena vände grönvitt till en 6–3 seger efter en urstark andra halvlek.

VSK fick en drömöppning på den första semifinalen mot Hammarby. Redan i matchens 3:e minut krutade Martin Landström in 1–0.

I den 15:e minuten kvitterade Hammarby på hörna efter att Ilja Grachev hittat rätt bakom duktige Henrik Kjellsson i VSK:s mål. Sju minuter senare tog Hammarby ledningen efter att Christoffer Fagerström åkt slalom genom VSK:s försvar. VSK tog sedan över taktpinnen i första halvlek och kvitterade helt rättvist till 2–2 efter ett hörnmål av Måns Engström.

I andra halvlek tog VSK över spelet och i den 68:e minuten kunde Ted Bergström förvalta ett friläge och ge grönvitt ledningen med 3–2. Bergström gjorde även 4–2 på hörna i den 74:e minuten. Efter målet tog VSK över totalt och 5–2 kom efter en ny hörna där Måns Engström gjorde sitt andra mål i matchen. Hammarby såg till att hålla spänning i matchen du de reducerade till 5–3 i den 86:e minuten.

VSK kontrollerade spelet i slutet och Ted Bergström gjorde 6–3 i matchen sista sekund. Grönvitt tog en rättvis seger i den första semifinalen inför 3 002 åskådare.

Matchfakta, SM-semifinal 1:5

VSK Bandy – Hammarby 6–3 (2–2)

Målskyttar VSK Bandy: Måns Engström 3, Ted Bergström 2, Martin Landström,

Publik: 3 002