VSK spelar i Superettan även nästa säsong. Här efter en tidigare match under säsongen. Foto: Jim Ahlerup/ARKIV

VSK säkrade nytt kontrakt i Superettan efter drama

VSK Fotboll är ett av lagen i Superettan även nästa säsong. Detta efter ett onödigt drama i slutomgången när laget tappade en 2–0-ledning borta mot Helsingborg i andra halvlek.

Publicerad

Det var upplagt för en nagelbitare inför den sista omgången av Superettan i fotboll med i praktiken fem lag inblandade runt det negativa kvalstrecket.

För elfteplacerade VSK gällde det att hålla antingen Jönköping Södra eller Akropolis, båda på samma poäng som grönvitt, bakom sig för att undvika att tvingas kvala sig kvar i Superettan.

Det blev också en rysare.

Även om grönvitt från början såg ut att spela ut som allra bäst med kniven mot strupen. 2–0 borta mot ex-allsvenska Helsingborg kändes betryggande efter att först Taha Ali gett VSK ledningen i den åttonde minuten och Erik Björndahl med 28 minuter spelat utökat densamma.

Men i andra halvlek spelade hemmalaget upp sig samtidigt som en viss nervositet smög sin in hos de grönvita spelarna.

Med sex minuter kvar av ordinarie speltid var HIF i kapp och plötsligt handlade allt om hur det skulle gå för Jönköping Södra och Akropolis. Det förstnämnda laget vann (Trelleborg borta 3–1), men när Akropolis inte kunde hålla ihop det i slutet borta mot Öster var saken klar – VSK hade grejat nytt kontrakt för spel i Superettan även kommande säsong.

VSK landade därmed till sist på en slutlig tolfteplats i tabellen, poängen före Akropolis som nu tillsammans Gais tvingas kvala sig kvar i Superettan. Sedan tidigare var det klart att Falkenberg och Vasalund degraderas.

Powered by Labrador CMS