Douglas Karlberg sköt VSK till seger mot Assyriska. Anfallaren gjorde VSK:s bägge mål. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK rycker i tabellen – besegrade Assyriska med 2–0

VSK Fotboll tog en otroligt viktig seger då man vann över Assyriska med 2–0 på bortaplan. Stor matchvinnare blev anfallaren Douglas Karlberg som dundrade in VSK:s bägge mål i söndagens match.

Publicerad

– Det var otroligt skönt, både med segern för laget och för mitt självförtroende när jag inte spelat alla matcher under hösten. Det var otroligt skönt för mig och för laget att jag fick göra två mål, säger Douglas Karlberg till VSK:s hemsida.

Första halvlek blev mållös och VSK hade svårt att sätta dit något av sina lägen. Karlberg summerar halvleken på följande sätt.

– Jag tycker att vi hade ett stabilt spel och äger matchen. De har givetvis någon offensiv omställning som kunde vara farlig men jag tycker att vi gör en stabil match i första halvlek, men vi sätter inte dit lägena utan de kom i andra halvlek.

I den andra halvleken fick VSK äntligen utdelning och då var det framförallt Karlberg som var lyckosam då han hittade rätt två gånger om.

– Vi gör egentligen inga förändringar alls. Vi kände oss trygga i vår spelidé och kände att vi var på väg att trötta ut dem vilket vi gjorde och fick utdelning i andra halvlek.

I och med segern ryckte VSK i tabellen eftersom Carlstad besegrade serietvåan Syrianska. Inför helgens hemmamatch mot Sollentuna har nu VSK 5 poängs försprång till jagande Syrianska.

– Det är väldigt skönt att få lite andrum i serien, det har varit en press men en press som vi klarar av. Något vi inte får göra är att slappna av, det är fortfarande sju matcher kvar. Fem poäng är inte så mycket på sju matcher och det är mycket som kan hända. Det är väldigt skönt men det säger inte så mycket om hur det kommer att sluta, avslutar Douglas Karlberg.

MATCHFAKTA

Assyriska–VSK 0–2 (0–0)
 

Målen: 0–1 (59) Douglas Karlberg, 0–2 (65) Douglas Karlberg.

Powered by Labrador CMS