VSK utjämnade kvartsfinaleserien mot AIK efter seger hemma i ABB Arena på fredagskvällen efter förlängning. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK kvitterade SM-kvartsfinalen efter drama

SM-slutspelet lever för VSK. Efter ett galet drama kunde Mesta mästarna på fredagskvällen kvittera kvartsfinalserien mot storfavoriten AIK efter ett sent avgörande i sudden death. Hjälte i hemmaborgen: Magnus Joneby.

Publicerad

Storförluster med 4–9 och 4–10 i serien. Och lika klar 1–6-däng i den första SM-kvarten.

Ikväll var allt det historia.

”Vi behöver fylla på med lite mer folk i anfallen, ett mål framåt duger inte”. Så sa VSK-tränaren Micke Carlsson till klubbens hemsida inför kvällens möte i ABB Arena.

Sagt och gjort. Redan efter 34 minuter hade VSK gjort fler mål än det enda i onsdags. Det betydde reducering 2–3 och när comebackande Joel Engström (sjuk senast) kvitterade till 3–3 hade VSK hämtat upp ett hotande tvåmålsunderläge.

4–4 till slut i en målglad första halvlek.

Den andra akten blev betydligt lugnare. I alla fall målmässigt.

4–4 stod sig ordinarie speltid ut och sudden death 2x10 vidtog.

I sista minuten av andra suddenhalvleken blev veteranen och lagkaptenen Magnus Joneby VSK-hjälte med sitt avgörande 5–4-mål efter en tilltrasslad situation.

Kvitterat därmed i kvartsfinalserien som rullar vidare i Gubbängen bandyhall på söndag med rond 3.

Matchfakta, SM-kvartsfinal 2

VSK–AIK 5–4 efter sudden death (4–4, 0–0)

Första halvlek: 0–1 (4) Alan Dzhusoev, 1–1 (5) Robin Andersson, 1–2 (14) Alexandr Kim, 1–3 (33) Erik Pettersson, 2–3 (35) Robin Andersson, 3–3 (43) Joel Engström, 4–3 (44) Engström, 4–4 (47) Daniel Andersson.

Sudden death: 5–4 Magnus Joneby.

Ställningen är 1–1 i matchserien i bäst av fem