Tränaren Olle Wiberg under en timeout i mötet med Villa-Lidköping tidigare under säsongen. VSK slutar tvåa i tabellen bakom just Villa, som man inte lyckats besegra på tre försök. Foto: Jako Keric

VSK klart för semifinal: ”Nu ska vi behålla glädjen”

I dag lördag spelar VSK:s bandydamer den sista omgången i elitseriens grundserie. Men de senaste två årens svenska mästare har redan säkrat en semifinalplats som serietvåa. – Det känns jättebra, säger tränaren Olle Wiberg.

Publicerad

Vi känner absolut att vi är där och nosar

Efter två raka SM-finaler och lika många guld har VSK ett givet mål i sikte – det tredje raka finalbesöket på Studenternas senare i vår.

En bra bit på väg är grönvitt redan. I och med 6–0-triumfen mot seriejumbon KS Bandy förra helgen säkrade laget en direktplats till semifinalspelet som tvåa i Elitserien bakom seriesuveränen Villa-Lidköping som ännu inte tappat en enda poäng.

– Vi har gått för att vinna serien, det var ett av våra stora mål. Men när vi förlorade dubbelt mot Villa efter jul insåg vi att vi inte hade allt i egna händer och fick ändra målsättning. Det blev då att säkra en direktplats till semifinalen och det har vi nu lyckats med. Det känns viktigt och jättebra.

Den sista matchen är denna lördag borta mot de två senaste årens SM-finalmotståndare Skutskär, en tänkbar motståndare i semin.

Men det stora spörsmålet är hur VSK ska lyckas stoppa segermaskinen Villa-Lidköping om nu lagen skulle ställas mot varandra på Studenternas?

Hittills har det blivit tre förluster på lika många möten i Elitserien, 2–5, 2–7, 3–5.

– Det har inte skapats så många målchanser och vi har inte riktigt suttit de lägen vi har fått. Och Villa är duktiga att spela på ledningen. Men vi hämtade upp 2–4 till 4-4 i Svenska Cupen och var nära att avgöra innan de vann i förlängning. Så vi känner absolut att vi är där och nosar, säger Olle Wiberg.

Är Villa bättre än vad ni trodde inför säsongen?

– Nej, jag är inte förvånad. Det är ett fantastiskt bra lag, de har byggt ett eget spel precis om vi har gjort under flera år och har dessutom värvat lite spets utifrån. De har framför allt höjt lägstanivån.

Efter helgens serieavslutning borta mot Skutskär väntar ett två veckor långt uppehåll innan semifinalspelet inleds.

Hur laddar ni inför slutspelet?

– Nu är det viktigt att hålla upp energin och glädjen i truppen och slipa på detaljer. Kan låta som floskler, men det är sanningen. Vi vill bli vassare på att ta tillvarapå våra målchanser och ha väldigt mycket energi i det vi gör. Att sätta detaljerna är det som blir viktigt för att lyckas i ett slutspel.

Blåklädda Lidköpingslaget har avgått som segrare under samtliga tre möten i år mot grönvitt och imponerat i Elitserien där man inte tappat en enda poäng. Lagen kan komma att mötas i en SM-final på Studenternas i slutet av mars. Foto: Jako Keric

Så ser VSK:s kommande program ut

20 februari: Skutskär (b), sista Elitserieomgången

6 mars: Första semifinalen, borta – motstånd ej fastställt

13 mars: Andra semifinalen, hemma

20 mars: Ev tredje semifinal, hemma

27 mars: Ev SM-final

Powered by Labrador CMS