VSK Bandy vann med 3–0 över Söråker i bandypremiären. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkivbild

VSK-damerna tog en skön seger i bandypremiären

Trots dåliga yttre förutsättningar tog VSK Bandy en premiärseger i damernas Elitserie. Grönvitt vann med 3–0 mot Söråkers IF på bortaplan. – Det var skönt att vinna med tanke på hur det såg ut, säger tränaren Olle Wiberg till Västerås Tidning.

Publicerad

VSK tog en skön seger i bandypremiären av damernas Elitserie. VSK fick en tidig ledning efter att Charlotte Selbekk skickat in 1–0 redan i den tionde spelminuten. I den andra halvleken gjorde Malin Persson två mål och fastställde slutresultatet till 3–0. Förutsättningarna på Söråkers IP var allt annat än perfekta.

– Det var vattenpolo, på vissa ställen lag det 2-3 cm vatten och där stannade bollen. Det gick inte att spela, vi försökte att spela en stund sedan var det långa bollar och lyft som gällde och att vi tog kampen, det gjorde vi riktigt bra, säger Olle Wiberg.

Ni fick ett tidigt ledningsmål, hur viktigt var det i de usla förhållanden som var?

– Det var viktigt, det var under den perioden som det gick att spela. Det var ett friläge som vi spelade oss till. Sedan gick det inte att spela mer och då blev det mer chansartat.

Upplever du att ni blev stressade?

– Vi visste att det kunde bli dåliga förutsättningar men vi tränar inte på sånt för vi vill sätta ett bra spel. Det är klart att det tog ett tag för oss att komma in i att det inte gick att spela. Vi ville spela oss ur en situation men så stannade bollen varannan meter, då blev det svårt.

Då var det väl ändå starkt att ta en seger i premiären?

– Jag för moralen och sättet som vi gör det på, vi krigar till oss segern mot ett lag som många tror skall ligga i botten. Vi satte en plan inför andra halvlek där vi bestämde exakt vad vi skulle göra och spelade ganska statiskt efter den. Men det blev bra och för oss blev det enkelt och det gick vägen, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien

Söråkers IF – VSK Bandy 0–3 (0–1)

Målskyttar VSK Bandy: Malin Persson 2, Charlotte Selbekk

Powered by Labrador CMS