Segertåget fortsätter för VSK Bandy. Ikväll besegrade grönvitt Falun på bortaplan. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK Bandy ångar på – ny seger ikväll och serieledning

VSK Bandy ångar på och är ostoppbara i Elitserien. Ikväll tog grönvitt en ny seger efter kristallklara 7–1 på bortaplan mot Falu BS. I och med triumfen tog VSK över serieledningen halvvägs in på säsongen.

VSK fick en drömstart i bortamatchen på Lugnets IP.

Grönvitt tog ledningen med 1–0 redan i den andra matchminuten då Ted Bergström höll sig framme och nätade, framspelad av Martin Landström.

Falun kom sedan tillbaka och kvitterade på straff (22:a minuten). Men VSK replikerade snabbt med att återta ledningen endast minuten efter hemmalagets kvittering. Robin Andersson stod för målet och Jesper Hermansson för framspelningen.VSK skulle även hinna med att utöka ledningen till 4–1 innan halvtidsvilan efter mål av Rasmus Sjöström och Ted Bergström.

I andra halvlek fortsatte VSK att producera mål, Martin Landström gjorde både 1–5 och 1–6 innan Jesper Hermansson fastställde slutresultatet till 1–7. I och med segern gick grönvitt upp i serieledning i Elitserien efter den elfte (!) raka matchen utan förlust.

Martin Landström blev tvåmålsskytt i matchen mot Falun. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv