VSK är bästa grönvita laget – vann andra raka mot Hammarby

VSK Bandy vann lördagens heta drabbning mot Hammarby hemma i ABB Arena. Segersiffrorna skrevs till 7-5 efter en stark andra halvlek.

Den 21 december möttes VSK och Hammarby i ett hett möte på Zinkensdamm i Stockholm. Då vann VSK efter att ha vänt matchen i den andra halvleken.

Under söndagen möttes lagen igen, men den här gången i Västerås och ABB Arena syd.

Även den här gången blev det ett tufft möte, precis som det ska vara när klassiska lagen VSK och Hammarby möts.

Första halvlek var jämn och lagen följdes åt fram till 3–3, vilket var resultatet vid halvtidsvilan.

I andra halvlek lyckades VSK däremot skapa ett litet försprång efter två snabba mål signerade Simon Jansson och Tobias Holmberg.

Det här gav Västeråslaget andrum att kunna spela hem en ny seger.

Slutresultatet blev 7–5 inför 2 567 åskådare.

Matchfakta: VSK–Hammarby 7–5 (3–3)

Första halvlek: 0–1 (9) Christoffer Fagerström (Adam Gilljam), 1–1 (14) Joel Engström (Simon Jansson), 2–1 (33) Martin Landström (Tobias Holmberg), 2–2 (36) Jesper Jonsson (utan assist), 3–2 (40) Joel Engström (Jesper Hermansson), 3–3 (42) Adam Gilljam (Pontus Blomberg)

Andra halvlek: 4–3 (50) Simon Jansson (Micke Olsson), 5–3 (52) Tobias Holmberg (Simon Jansson), 5–4 (58) Ilja Grachev (Ivan Lebedev), 6–4 (61, straff) Måns Engström, 7–4 (69) Magnus Joneby (Martin Landström), 7–5 (88) Robert Rimgård (Robin Sundin)