VM-fyror. Västerås Danscenters grupp Kaesu tog en fin fjärdeplats i klassen Formation Junior under VM. Foto: Västerås Danscenter

VM gick som en dans för västeråsarna

Förra helgen dansades VM i disco och disco freestyle i Örebro. Bland 1 300 dansare från 19 olika länder utmärkte sig Västeråsdansarna – i vanlig ordning.

Publicerad

Västerås danscenter, som hade ett stort gäng dansare på plats i Örebro, kammade hem totalt sju finalplatser och 48 uttagningar till svenska landslaget.

– Nora Andersson hade bästa resultat om man ser till medaljer med sitt silver i freestyle. Men jag tycker att det gick väldigt bra för alla, säger Maria Isaksson från Danscenter.

Dansverkstan i Västerås hade också deltagare på plats under VM-tävlingen. Olivia Kungsman och Freja Damm kom båda på åttondeplats i sina kategorier, disco.

Olivia Kungsman, som i våras vann EM-guld, tävlade i vuxenklassen mot 97 andra tjejer. Och Freja Damm mötte 66 tjejer i barnklassen.

– Jag tycker att Olivia var en solklar finalist så visst är jag en aning besviken. Hon var i sin bästa form och hade högklassig teknik, inte en miss. Men men, det är en bedömningssport, säger Linda Hemrell på Dansverkstan.

Superchicks. Femte bästa grupp i juniorklassen. Foto: Jared Photo
Silvertjejen. Nora Andersson från Västerås danscenter dansade till sig en meriterande andraplats på VM i disco freestyle samt en fjärdeplats i disco-klassen. Foto: Västerås Danscenter

Så gick det på VM för västeråsarna

Finalplaceringar för Västerås Danscenter under Örebro-VM:

Disco freestyle: 2) Nora Andersson

Disco solo junior: 4) Nora Andersson, 6) Clara Persson

Grupp junior: 5) Superchicks

Grupp barn: 4) Mini Starz

Formation junior: 4) Kaesu

Vuxen 2: 3) Dancing Moms

Powered by Labrador CMS