VIK fick jubla i hemmapremiären. Foto: Stefan Lindgren / Arkivbild

VIK vann premiären – efter drama

VIK vann premiären i Hockeyallsvenskan mot Tingsryd med 5-2. Men segen satt hårdare inne än vad resultatet visar och två av målen gjordes i öppen kasse.

VIK:s inledde premiären i hockeyallsvenskan riktigt starkt.

14 minuter in i första perioden gjorde hemvändaren Mikael Frycklund 1–0 inför cirka 900 åskådare i ABB Arena.

När sedan unge Ludvig Östman ökade på till 2–0 strax innan pausvilan kändes det som att VIK gick mot en säker seger.

Men i andra perioden börjande gästerna från Småland sakta med säkert jobba sig in i machen. Och i mitten av perioden kom också reduceringen.

Målet gav ny energi åt Tingsryd som fortsatte skapa en del farliga lägen, men 2–1 stod sig – ända fram tills att det bara var lite drygt fyra minuter kvar av matchen. Då gjorde bortalagets Jacob Heljemo 2-2.

Västerås hade därmed tappat inte bara ledningen i matchen utan även momentum och tre givna poäng.

Men kallduschen blev kortvarig. Bara 17 sekunder senare gjorde tog VIK ledningen på nytt. Denna gång genom nyförvärvet Alexandre Lavoie, efter fint förarbete av Marcus Bergman och Mikael Frycklund.

Målet blev matchavgörande och efter det kunde VIK göra både 4–2 och 5–2 i öppen kasse.