VIK vann kvällens match mot BIK Karlskoga. Foto: Stefan Lindgren / Arkiv

VIK vann – håller kvartsfinalserien vid liv

Säsongen var nära att ta slut för VIK. Men tack vare segern ikväll hemma mot BIK Karlskoga med 5–3 lever fortfarande VIK:s dröm om SHL.

Två blytunga förluster i de första kvartsfinalerna mot BIK Karlskoga innebar att VIK var tvungna att vinna kvällens match i ABB Arena.

Precis som i de två första matcherna var det även ikväll Värmlandslaget som öppnade målskyttet. Men VIK repade mod och kvitterade genom Alexander Lunsjö i slutet av första perioden.

BIK Karlskoga skulle dock ta ledningen en gång till. Den här gången i mitten av den andra perioden.

Men VIK vägrade vika ner sig, trots det utsatta läget. Bara 35 sekunder efter Karlskogas ledningsmål kunde hemmalaget kvittera genom Filip Karlsson. Och tre minuter senare gjorde gulsvart ytterligare ett mål och tog därmed ledningen i matchen. Målskytt var för andra gången den här kvällen Alexander Lunsjö.

I den tredje perioden avgjorde VIK matchen genom mål av Sam Marklund och Simon Edvinsson.

Matchresultatet skrevs till slut till 5–3 till VIK:s favör och därmed lever kvartsfinalen vidare. Nästa match spelas på måndag, och även den matchen spelar VIK hemma i ABB Arena.