Drömstarten grundlade VIK:s sköna fullpoängare mot Tingsryd. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VIK tog en fullpoängare mot Tingsryd

VIK fick en drömstart på matchen mot Tingsryd. Men sedan gick det trögare med målskyttet, men gulsvart tog ändå en riktigt skön fullpoängare i Hockeyallsvenskan när man vann med 4–2 efter att Jesper Johansson fastställt slutresultatet till 4–2 i matchens sista sekund.

VIK rivstartade i fredagens hemmamatch mot Tingsryd. Efter 1.20 tryckte Fredrik Hetta in 1–0 framspelad av Fredrik Johansson. Endast 12 sekunder senare var det dags igen, denna gång var det Marcus Bergman som satte pucken i nåt efter att backen Acke Ringström avlossat ett skott från blålinjen. Tingsryd reducerar sedan lite turligt efter att VIK:s duktige målvakt Samuel Ersson inte fått grepp om pucken.

I den andra perioden gör VIK 3–1 i powerplay, målet stod Jonas Liwing för. Den rutinerade backen hittade rätt med ett handledsskott efter en framspelning av Kalle Östman. Men Tingsryd stretade emot och reducerade ganska omgående genom Daniel Ljunggren.

Tredje perioden var länge mållös och Tingsryd gjord ett sista försök att kvittera när man i slutet tog ut målvakten och fyllde på med ytterligare en utespelare. Men istället för kvittering kunde VIK:s defensivspecialist Jesper Johansson sätta spiken i kistan när han fastställde slutresultatet till 4–2.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

Västerås IK–Tingsryds AIF 4–2 (2–1, 1–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (1.20) Fredrik Hetta (Fredrik Johansson), 2–0 (1.32) Marcus Bergman (Acke Ringström, Kalle Östman), 2–1 (6.13) Måns Hermansson (Hannes Johansson)

Andra perioden: 3–1 (13.47) Jonas Liwing (Kalle Östman), 3–2 (15.07) Daniel Ljunggren (Oscar Holst)

Tredje perioden: 4–2 (20.00) Jesper Johansson (Kalle Östman)

Skott: 28–27

Utvisningar: VIK 2x2, TAIF 3x2

Publik: 3 043