Säsongens andra seger – efter två raka förluster. VIK avancerar i Hockeyallsvenska tabellen. Foto: STEFAN LINDGREN

VIK tillbaka på segerspåret

VIK tog på onsdagskvällen säsongens andra fullpoängare i Hockeyallsvenskan. 2–0 borta mot Västervik efter en riktig kämpainsats.

Efter den bleka hemmainsatsen mot Björklöven senast (0–2) var det ett helt annat som kom till match i Västervik ikväll.

Efter en mållös inledningsrond var det till slut VIK:s Isac Skedung som spräckte nollan när hemmalagets Darren Dowick satt på botbänken (efter att ha dragit ned just Skedung).

Det var Johan Skinnars precisa passning på bladet som bäddade för Skedungs styrning till 0–1.

Då återstod knappa fyra minuter av den andra perioden som hemmalaget i övrigt dominerade.

Den tredje perioden förblev mållös tills Fredrik Johansson satte 2–0 i öppen kasse med endast två sekunder kvar av matchen.

18-årige målvaktstalangen Samuel Ersson stod återigen för en helgjuten insats i VIK-kassen och hade givetvis stor del i den gulsvarta segern med sin hållna nolla efter 33 motade skott. Det var hans andra nolla i år på tre matcher. Imponerande.

Detta var VIK:s andra seger i återkomsten i Hockeyallsvenskan.

På fredag väntar Almtuna hemma i ABB Arena.

Samuel Ersson höll nollan för andra gången den här säsongen (den första mot Tingsryd borta) på tre spelade matcher. Här ses han i hemmamatchen mot Pantern (10–3). Foto: Stefan Lindgren