VIK skrällvann på Hovet

VIK hade förlorat fyra raka matcher och rasat i serien. Men ikväll kom en närmast oväntad seger – borta mot serieledarna AIK.

Efter att ha legat under i de två första perioderna lyckades VIK vända på matchen i den tredje perioden.

Supervändningen kom efter att Skedung kvitterat till 3–3 i den femte minuten och Fredrik Johansson sedan gett VIK ledningen i den 14:e minuten.

Bara 12 sekunder efter lagkaptenens ledningsmål kunde dessutom Anthon Eriksson utöka ledningen till 3–5.

Den chocken reste sig aldrig AIK från och därmed kunde VIK åka hem till Västerås med tre viktiga poäng.

Med sex omgångar kvar av Hockeyallsvenskan ligger VIK på sjätte plats och har 12 poäng ner till Södertälje som ligger under slutspelssträcket.

AIK–VIK: 3–5

Första perioden: 1-0 (02.30) Johan Larsson (Alexander Deilert, Mathias From), 1-1 (03.40) Marcus Bergman (Acke Ringström, Kalle Östman), 2-1 (10.03) Alexander Deilert (Fredric Weigel), 3-1 (19.28) Garry Nunn (Max Lindholm)

Andra perioden: 3-2 (09.13) Fredrik Johansson (Isac Skedung, Mikael Frycklund) spel fem mot fyra

Tredje perioden: 3-3 (04,39) Isac Skedung, 3-4 (13.30) Fredrik Johansson (Isac Skedung) 3-5 (13.42) Anthon Eriksson (Isac Skedung, William Wikman)

Skott: 32-26

Publik: 3 923