Foto: STEFAN LINDGREN

VIK nära tredjeplatsen efter suddenseger

VIK besegrade under onsdagskvällen Karlskoga på bortaplan efter sudden. Därmed har gulsvart ett gyllene läge att sluta trea i serien med tre poäng ner till fyran Leksand och dessutom bättre målskillnad inför sista omgången.

Publicerad

VIK svarade på nytt för en stark insats när rivalerna Karlskoga besegrades på bortaplan med 4–3 efter sudden.

Tack vare de två poängen är det nu nära att VIK blir trea i Hockeyallsvenskan. Inför sista omgången leder VIK med tre poäng och har 13 mer plusmål jämfört med fyran Leksand.

VIK har därmed svarat för en rejäl succé under comebacken i landets näst högsta serie och kan, om de kniper tredjeplatsen, gå in i slutspelsserien med tre bonuspoäng.

Sista omgången av Hockeyallsvenskan spelas på fredag, då VIK gästar Modo i Örnsköldsvik.

Första omgången av Hockeyallsvenskans slutspelsserie spelas på tisdag den 12 mars. Om VIK slutar trea tar de då emot fyran från serien (just nu Leksand) hemma i ABB Arena.

Fakta: Så här ser fortsättningen ut

Lag 1–2: Spelar HockeyAllsvensk Final. Spelas i bäst av fem matcher. Vinnaren vidare till Direktkval mot lag 14 i SHL. Förloraren vidare till PlayOff.

Lag 3–8: Spelar Slutspelsserien som är en enkelserie som spelas över fem omgångar. Vinnaren går vidare till PlayOff. (3:an får med sig 3 poäng, 4:an får med sig 2 poäng, 5:an får med sig 1 poäng, övriga noll poäng).

Lag 9–12: Spelat klart för säsongen.

Lag 13–14: Spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Powered by Labrador CMS