VIK håller SHL-drömmen vid liv

Inför den sista omgången av Hockeyallsvenskans slutspelsserie ligger VIK på andra plats – endast en poäng efter serieledande Leksand. Detta efter att gulsvart under måndagskvällen besegrat BIK Karlskoga på bortaplan samtidigt som Leksand tappade poäng mot Karlskrona.

VIK lyckades under måndagskvällen vinna den viktiga bortamatchen mot BIK Karlskoga. Stor matchhjälte blev Anthon Eriksson som fick kliva in och spela i förstakedjan i skyttekungen Lukas Zetterbergs frånvaro.

Eriksson sköt segermålet i den tredje minuten av sista perioden, framspelad av Kalle Östman.

Några byten tidigare hade VIK även lyckats göra 1–1. Detta genom Alexander Lindelöf i periodens första minut.

Med de två snabba målen vände VIK underläge till ledning – en ledning som höll matchtiden ut.

Samtidigt som VIK vann tappade Leksand poäng hemma mot Karlskrona. Dalalaget räddade poäng i slutskedet av matchen och kunde sedan vinna efter förlängning.

Därmed är det superjämt mellan VIK och Leksand inför den sista omgången som spelas på onsdag då VIK tar emot Karlskrona samtidigt som Leksand tar emot Modo.

Ett poäng skiljer lagen åt – vinnaren går vidare.