18-årige Samuel Ersson höll VIK kvar i matchen mot Oskarshamn, trots att laget stundtals var utspelat. Foto: Stefan Lindgren (arkivbild)

VIK blev nollade mot Oskarshamn

VIK kom till bortamatchen mot Oskarshamn med högt självförtroende efter flera bra matcher på slutet. Men ikväll blev det soppatorsk. Och det rejält.

Hemmalaget körde fullständigt över VIK spelmässigt och vann skotten med 51–22. Målmässigt var det dock desto jämnare, men det kan gulsvart tacka sin målvakt, unge stjärnskottet Samuel Ersson.

Efter två mållösa perioder tog Oskarshamn ledningen i inledningen av den tredje perioden. Några minuter senare gjorde smålänningarna även 2–0, vilket stod sig matchtiden ut.

För VIK:s del gäller det nu att snabbt glömma den här kvällen och se fram emot den viktiga fredagsmatchen mot Tingsryd.

Matchfakta

Oskarshamn–VIK: 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Första perioden: –

Andra perioden: –

Tredje perioden: 1-0 (00.37) Thelin (Filip Sveningsson, Nolan Zajac), 2-0 (04.27) Nolan Zajac (Anton Björkman, John Dahlström)

Skott: 51–22

Utvisningar: IKO: 4x2 VIK: 5x2