På söndag drar SHE-säsongen igång för Viola Paulsen & co i VästeråsIrsta när tippade topplaget Lugi gästar Bombardier Arena. Foto: Stefan Lindgren

VI-tränaren: ”Vi ska till slutspel”

Premiäravkast i damernas handbollsliga i morgon söndag. Och kanske en värdemätare direkt på var VästeråsIrsta står när topptippade Lugi gästar Bombardier. – Jag tvivlar inte på vår förmåga, säger VI-tränaren Frenne Båverud.

Publicerad

När den årliga upptaktsträffen, i år i Malmö, hölls i onsdags fick tränarna i vanlig ordning tippa motståndarlagens slutplaceringar i SHE-ligan.

VästeråsIrsta tippas, utefter ett placeringssnitt, knipa den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Tar vi oss till slutspel är vi nöjda. Det är dit vi vill. Sedan att de andra tippar oss lite längre ner än vad vi själva gör (sexa, som ifjol) är väl bara en extra morot, säger Frenne Båverud.

Han tycker att serien känns ovissare än på länge.

– Det har varit stora förändringar i många lag så det är svårt att veta var vi står i jämförelse med andra. Jag tror att det blir jäkligt tajt bakom de tre stora (Sävehof, Skuru IK och H65 Höör), säger VI-tränaren.

För den egna kapaciteten vet han gott och väl hur det står till med.

– Jag tvivlar inte på vår förmåga. Vi har ju mer eller mindre samma lag som när vi startade förra hösten och jag tycker att alla har utvecklats sedan dess.

Laget har tappat lite styrka och rutin i form av Ellenor Åström Nilsson (till Sävehof) och målvakten Irma Schjött (H65 Höör).

Å andra sidan är fjolårets succéspelare Frida Rosell – som plockades tillbaka av Skuru innan transferfönstret stängdes i mitten av februari – tillbaka.

– Nu är hon vår spelare och kan spela hela säsongen.

Känns det bra att det rullar igång nu?

– Ja, det känns skönt att få komma igång. Tycker ändå att försäsongen har gått fort, men vi har haft lite mer aktiviteter än vanligt och det sägs ju att det går fortare om man har roligt.

Hur har försäsongen varit?

– Jag tycker att den har känts bra. Alla har gjort det jäkligt bra och de positioner där det är störst konkurrens har bara gett mig angenäma problem. Vi har dragits med lite skador och sjukdomar men ändå kunnat träna bra på de delar vi vill och hur vi ska spela i vårt försvars- och anfallsspel.

Båverud går nu in på sin femte säsong – ”eller om det är sjätte, jag har inte riktigt koll, haha” – vid rodret. Han ser ett lag under ständig utveckling, vilket resultaten mot premiärmotsåndaren Lugi bland annat vittnar om.

– För några år sedan fick vi oftast stryk, de senaste säsongerna har vi mer eller mindre tagit varsin match. Så det känns jämnt och ovisst så här på förhand.

Som SHE som helhet, med andra ord.

– Jag ser verkligen fram emot att få komma in några omgångar i ligan och ha lite videomaterial att analysera och se vart lagen egentligen står. Det ska bli spännande!

Tränaren Frenne Båverud tror på sitt VI-lag. ”Jag tvivlar inte på vår förmåga”, säger han inför helgens premiär. Foto: Stefan Lindgren

Tippas åtta av tränarna

Inför årets upptaktsträff i Malmö fick tränarna tippa och enligt deras tips slutar SHE-tabellen så här:

1) H65 Höör

2) Skuru IK

3) IK Sävehof

4) Lugi HF

5) BK Heid

6) Önnereds HK

7) Skara HF

8) VästeråsIrsta

–––––––––––

9) Kungälvs HK

10) Skövde HF

11) Boden Handboll

–––––––––

12) GT Söder

Powered by Labrador CMS