VI lyckades inte hålla ledningen i den allsvenska premiären. Skånela avslutade starkt och vände och vann på hemmagolv med 27–26. Tränaren Leo Ekblom var trots förlusten nöjd med lagets insats. Foto: Stefan Lindgren

VI tappade i slutet och förlorade i den allsvenska premiären

Det blev förlust för VästeråsIrstas handbollsherrar i comebacken i Allsvenskan. VI tappade en tvåmålsledning i slutet på matchen och föll mot hemmalaget Skånela som vann med 27–26. – Men det var ändå en bra insats av grabbarna, säger tränaren Leo Ekblom till Västerås Tidning.

Publicerad

Det var en målmässigt jämn match där lagen följdes åt. I slutet av första halvlek tog VI över ledningen i matchen.

– Vi spelade jämnt i stort sätt i hela matchen, det är ett mål dit och de missar och vi gör två mål. De missar och vi gör mål, det var lite så det såg ut och då blir det ett mål som skiljer.

Ni hade en tvåmålsledning med endast fem minuter kvar att spela, vad var det som gjorde att ni inte kunde hålla ledningen?

– Tyvärr gick de ut och spelade ett helt nytt anfallsspel, de spelade sju mot sex som de fick träff på. Samtidigt som vi började att stressa lite framåt och blir lite ängsliga, orutinen lyser igenom där. Det som skiljer lagen åt är att vi gör fem tekniska fel om man säger så, som inte de gör.

Trots förlusten, finns det något positivt att ta med sig från matchen?

– Det finns jättemycket! Totalt sätt gör vi en kanonmatch både defensivt som offensivt, det är det där fem, sex tekniska felen som gör att vi förlorar. Allting annat är på topp och vi behöver inte vara oroliga, det kommer att hålla i Allsvenskan.

Hur ser du på årets säsong och vad har ni satt för målsättning?

– Nu fick vi ett ännu större tecken på att vi hör hemma i den här serien, det är även vår målsättning att vi ska bli ett så stabilt allsvenskt lag som möjligt. Hur vi gör det får vi se efter säsongen, men vi ska i varje fall spela i Allsvenskan även nästa säsong, avslutar Leo Ekblom.

På lördag är det hemmapremiär mot Rimbo.

MATCHFAKTA ALLSVENSKAN

Skånela–VI 27–26 (13–15)

Målskyttar, VI: Viktor Berg von Linde 5, William Hermansson 5, Daniel Zachrisson 4, Daniel Cederroos 3, Kenny Hurtig 3, Tobias Bamberg 3, Erik Gannby 2 och Carl Skogwik.

Powered by Labrador CMS