VI:s lagkapten Daniel Zachrisson fick kämpa hårt för att freda sig från Rimbos attacker. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VI föll mot ett effektivt Rimbo

VI:s herrar får vänta på den första vinsten i Allsvenskan. Idag föll man hemma i Bombardier Arena mot ett offensivt skickligt Rimbo som vann med 35–30.

Publicerad

Ett effektivt Rimbo fick VI på fall i den andra omgången av årets allsvenska. Med ett offensivt spel kunde man nöta ner VI som gick på knäna en bit in andra halvlek när Rimbo ryckte ifrån i målprotokollet.

– De gled ifrån i början av andra halvlek, sedan orkade vi inte riktigt att hämta tillbaka det. Rimbo är ett svårt lag att möta som spelar speciellt med sin sju mot sex uppställning under hela matchen, säger VI:s lagkapten Daniel Zachrisson och fortsätter.

– De fick bra utdelning på det, vi skulle ha behövt lyckas straffa dem mer med tanke på att deras mål stod öppet så pass mycket vilket vi inte riktigt lyckades med. Vi gjorde några mål men samtidigt kan man inte chansa.

Visste ni om att de brukar spela med en sådan uppställning?

– De har bara spelat en omgång i år och hur de spelade förra året har jag ingen aning om, men det spelade mycket med den uppställningen i premiären så vi var inställda på det.

Hur svårt är det att möta den uppställningen?

– Man får jobba mycket med fötterna eftersom man är en man kort hela tiden, man har egentligen två gubbar hela tiden. Det gäller att hjälpa varandra och det är klart att det är svårt.

– Men med tanke på hur många anfall de hade i matchen är inte 35 mål bakåt dåligt, vi spelade inte dåligt bakåt heller. De fick bestämma villkoren och då är de svåra att möta. De förstörde rytmen i vårt anfallsspel och var höga, låga och väldigt flexibla i deras försvar som gör det svårt för oss.

Är det något som ni hade kunnat göra annorlunda?

– Det är svårt så här precis när man har spelat. Det finns säkert någonting men vi gjorde också mycket bra saker, speciellt bakåt tycker jag att vi står bra många gånger. Men matcherna mot Rimbo är tjugo extra anfall per lag jämfört när man möter andra lag. Att det bli mycket mål i deras matcher är ingen ovanlighet, dels för att de spelar sju mot sex och att de kommer till många lägen så blir det automatiskt att bägge lagen får många anfall.

Nu har ni två raka förluster i inledningen av Allsvenskan, känner du att ni är med spelmässigt?

– Ja det tycker jag, vi har spelat helt okej men idag var vi inte riktigt nära i andra halvlek. Men i premiären mot Skånela var vi åtminstone värda minst en poäng, men vi föll på eget grepp och det var slarvigt av oss. Men jag tycker absolut att vi har i allsvenskan att göra och jag är säker på att vi kommer att plocka poäng, avslutar Daniel Zachrisson.

MATCHFAKTA

VI – Rimbo 30–35

Powered by Labrador CMS