Olle Wiberg tog över VSK inför den här säsongen och gör nu sin första SM-final, klubbens totalt andra på damsidan. Här från en av två matcher mot finalmotståndaren och regerande mästarlaget Skutskär under säsongen. VSK vann borta och spelade oavgjort hemma i en stentuff seriefinal. Foto: Stefan Lindgren/VSK Bandy

”Vi åker inte till Studenternas för att bli tvåa”

Väntan har varit lång. Men på lördag är det äntligen dags för den stora finaldagen – och chansen att skriva ännu ett kapitel i VSK Bandys historia. Damerna är först ut vid lunchtid. – Vi åker inte till Studenternas för att bli tvåa, säger tränaren Olle Wiberg inför SM-finalen mot Skutskär.

Publicerad

Den 21 februari, för precis en månad sedan, blev VSK klara för sin andra SM-final efter att ha säkrat platsen via två raka i semifinalserien mot Villa Lidköping.

Det har varit en lång väntan på den här dagen – hur har det känts?

– Helt sjukt egentligen att det blev så långt uppehåll. Men det har känts bra. Vi har haft bra träningsveckor under resans gång och de sista två veckorna när klivit på ordentligt och ökat intensiteten har gått fort, säger tränaren Olle Wiberg.

VSK-tränaren jubilerar – hoppas få fira nionde guldet i tionde finalen

Den tidigare Tillbergatränaren blev klar för VSK förra våren – och redan då började det smidas finalplaner. ”Vi vill vi vara ett av två lag i finalen”, sa han i en intervju med Västerås Tidning inför säsongstarten.

– Så är det, det är det här vi har strävat mot hela säsongen. Vi satte ett mål fram till jul och ett efter. Det var Studenternas. Vi vill vinna i år. Nu är vi där och nu ska vi ge os själva chansen att fixa det.

Vad krävs för att lyckas med det och ta hem guldet?

– Nyckeln är att vi går ut och tror på vårt spel, visa trygghet i det vi gör på plan. Vi vet att vi har en bra möjlighet att vinna om vi tar kampen. Det är som alltid hårt jobb som gäller.

Är finalmotståndaren Skutskär den bästa motståndaren sett över året?

– Det tycker jag nog rent tuffhetsmässigt. Det känns som en rättvis final mellan seriens två bästa lag. Samtidigt har Villa varit väldigt bra också – jag är nöjd att vi lyckades slå ut dom i semin. Vi gjorde en fantastiskt bra semifinalserie oäven om det blev lite nervöst när vi skulle avgöra hemma.

Ni var i final för första gången för två år sedan (förlust 1–3 mot Kareby), hur viktigt är det att det nu finns lite finalrutin i laget?

– Det är ju ganska mycket samma lag och de vet hur förberedelserna ser ut bland annat. Samtidigt är det en helt ny arena. Men det känns bra och positivt att det är många i laget som spelat SM-final tidigare, det är bara positivt.

Hur sugna är ni på det här första SM-guldet?

– Det är klart som f-n att vi är otroligt sugna. Vi åker inte till för Studenternas för att bli tvåa, vi är såklart där för att vinna SM-guld. Det vore så roligt att få sätta dit den där första damstjärnan på väggen bland herrarnas alla.

Samtidigt är vi givetvis ödmjuka inför uppgiften, vi vet att vi möter ett riktigt bra lag, säger Olle Wiberg.

Och så kanske det bjuds in till dubbel, grönvit guldfest på Sigmatorget på måndag?

– Det hade man inte tackat nej till!

Dubbla finaler för VSK Bandy på lördag. Här kan ni läsa om de båda tränarnas tankar. Foto: Stefan Lindgren
Powered by Labrador CMS