Leo Bystedt på pallen i Halle. Foto: Privat

Västeråstalangen nådde pallen vid stor tysk kastgala

Västerås Friidrotts släggtalang Leo Bystedt fortsätter att hävda sig i kastburen. Vid en stor kasttävling i tyska Halle i kamp med Europaeliten nådde 18-åringen pallen med en toppnotering som nådde 68,23 meter.

Publicerad

Leo Bystedt var därmed inte alltför långt ifrån sitt nysatta personliga rekord på 69,02 från en hemmatävling i början på maj. Ett kast som för övrigt tog honom över gällande kvalgräns till junior-VM i Colombia senare i sommar.

Till tävlingen i Halle den gångna helgen åkte en stor kastartrupp från Sverige för att mäta sig med Europaeliten i kast. Truppen bestod av både ungdomar och seniorer. Leo Bystedt visade att formen är fortsatt god och knep bronspengen efter ett fint bästakast på 68,23.

Planen är att VFK-talangen ska göra flera internationella tävlingar där han kommer att möta Europaeliten för att komma väl förberedd till JVM i Cali i augusti.

Nästa stora tävling är om mindre än två veckor i tyska Fränkisch-Crumbach där många bra juniorer från Europa kommer att delta. Innan dess väntar en mindre tävling i Falun.

Powered by Labrador CMS