VästeråsIrstas målvakt Nicklas Åsberg storspelade i seriefinalen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

VästeråsIrsta kryssade i seriefinalen – behåller ändå serieledningen

VästeråsIrsta behåller serieledningen i herrarnas division 1 norra. Detta efter att man spelat oavgjort mot Mantorp i seriefinalen i Bombardier Arena. Matchen slutade 24–24 efter att Viktor Berg Von Linde dundrat in kvitteringen när det återstod 13 sekunder av matchen.

Publicerad

Det var upplagt för en riktig rysare när VästeråsIrsta och Mantorp gjorde upp i lördagens seriefinal. VästeråsIrsta var i ledningen efter första halvlek och bibehöll den fram till slutet av matchen där Mantorp jagade om. Men VästeråsIrsta visade stor kyla då man satte kvitteringen med 13 sekunder kvar av matchen. Trots att man lyckades rädda oavgjort var tränaren Leo Ekblom lite besviken över att man inte fick med sig segern.

– Det var bra att det blev oavgjort men jag tycker någonstans att vi var det bättre laget. Nu blev det lika men vi sitter fortfarande i förarsätet och det är positivt.

Ni var i ledningen i stora delar av andra halvlek innan de gick om i slutminuterna, vad hände?

– Vi fick en olycklig utvisning som är regelrätt, men det är otur när man åker på den när det är så kort med tid kvar. De utnyttjar den och gör 2–0 på oss där och kommer ikapp. Precis när vi blir fulltaliga tar de ledningen, men det är det här som är skoj med idrott.

Ni får ändå sista ordet när ni sätter kvitteringen i slutsekunderna och räddar en poäng.

– Det var bra för moralen att man kan ta med sig sådana saker som vi kan jobba vidare på. Vi ligger under och bygger upp ett spel och går för det hela vägen och vi ville sätta Viktor i det där läget, det är kul att vi lyckades också.

Er målvakt Nicklas Åsberg gjorde en stark match, vad säger du om hans insats?

– Nicklas gör det bra men jag tycker ändå ett det finns mycket mera att ta av. Han fick inte riktigt 100% hjälp av försvaret och då blir det att han står på hälarna och släpper in några enkla mål. Men 24 insläppta mål mot Mantorp är jättebra, vi släppte in 33 mål på bortaplan.

Ni har gått riktigt starkt den här säsongen, hur ser du på lagets utveckling?

– Vi vet att vi har en väldigt hög högstanivå, tyvärr kan vi komma ner i väldigt djupa svackor. Nu på slutet har vi inte fallit in i dem och vi har ett par lag som vi slagit med mycket här hemma. När vi springer och det flyter på är det bra, avslutar Leo Ekblom.

MATCHFAKTA

VästeråsIrsta – Mantorp 24–24 (14–13)

Bästa målskyttar i VästeråsIrsta: Viktor Berg Von Linde 8, Erik Gannby 4, Jens Lindström 4

Powered by Labrador CMS