Västeråsarna Emil Skärås och Jan Ericsson har redan vunnit i tidningen Bilsports kategorier Årets kartingförare och Årets dragracingförare. Nu har de chansen att vinna det mest prestigefyllda priset, det alla kategorier. Foto: Energy Corse och Lena Perés/Speedgroup

Västeråsförarna prisade – nu kan de ta hem tyngsta titeln

Motorduon från Västerås har redan vunnit grensegrar och utsetts till Årets förare inom sin disciplin. Nu börjar kampen om det tyngsta av Bilsport Awards priser – att bli bäst alla kategorier. Både Emil Skärås och Jan Ericsson finns med i racet.

Publicerad

Det är tidningen Bilsport, Sveriges bredaste bilentusiasttidning, som utser vinnarna i respektive gren.

Där utsågs nyligen två västeråsare – Emil Skärås som Årets kartingförare och Jan Ericsson som Årets dragracingförare.

Bland de segrande förarna är det nu dags för läsarna att utse den bästa föraren alla kategorier, senior och junior. Prisutdelningen och avslöjande om vinnare sker på den stora Bilsportgalan i Göranssons Arena i Sandviken den 18 januari 2020.

Konkurrensen för Västeråsduon är knivskarp. Bland de totalt nio kandidaterna finns bland andra rallycrossvärldsmästaren Timmy Hansen och IndyCar-rookien Felix Rosenqvist.

Både Emil Skärås, 21, och Jan Ericsson, 48, har enastående säsonger bakom sig.

Skärås dominerade internationellt med ett EM-guld och ett VM-brons i kartingsportens värstingklass, den växlade KZ2 och hann även med att vinna race i både Formel 4 Sydost­asien-serie och i italienska GT Lights, där han delade på rattandet i en Lamborghini Hurracan.

”Det är inte ofta man har en helg utan misstag i den här täta konkurrensen”, ­säger Skärås till Bilsport om segern i den första EM-ronden.

Jan Ericsson vann FIA Europamästerskapet i Pro Modified efter en tät guldstrid där allt avgjordes i sista racet.

”En härlig avslutning på ­säsongen där jag inte vågat ta ut någonting i förskott. Jag är mycket ödmjuk inför uppgiften eftersom det fanns många betydligt mer ­rutinerade förare som jagade”, säger Ericsson till tidningen.

Om man vill lägga sin röst på västeråsarna – eller någon annan av de nio kandidaterna i ”startlistan” gör man det här.

Omröstningen pågår till den 18 januari 2020 och resultatet offentliggörs på galan samma kväll.

Ericsson och Skärås in action under 2019. Foto: LCR.nu och Energy Corse
Västerås Tidning efter Ericssons EM-seger i september.
Powered by Labrador CMS