Västeråsaren Alexander Lööf (till höger) vann i sin proffsdebut i lördags i hemmaburen. Foto: Stev Bonhage Photography/FCR MMA

Västeråsaren tog debutseger som proffs på hemmagalan

En västeråsare vann i sin proffsdebut i hemmaburen. En annan vann publikens hjärtan. MMA-galan FCR9 i lördags inför 600 åskådare i Västerås Arena gjorde ingen besviken.

Publicerad

Västeråsorganisationen FCR MMA är en av Sveriges och Skandinaviens snabbast växande MMA-organisationer och målet på sikt är ett bli den ledande europeiska plattformen och den naturliga bron över till giganten UFC.

I lördags var det andra gången som Västeråsgalan Fight Club Rush sändes via UFC:s prenumerationsbaserade streamingtjänst UFC Fight Pass, med mellan 300 000 och 400 000 prenumeranter och därmed nådde ut till 180 länder.

Alla tittare, plus de 600 fördelade på två olika ställen på plats i Västerås Arena, fick se nio mycket underhållande fajter under dagen.

Bland annat alltså proffsdebuterande västeråsaren Alexander Lööf. Han ställdes mot Amir Malekpour – och segrade.

– Han vann på knock precis i slutet av matchen. Hans match blev en hit och delades på UFC och fick många visningar, berättar Zlatko Ostrogonac i arrangörsstaben för FCR MMA.

En annan höjdare sett med Västeråsögon var Bäckbykillen Zoran Milic’s match mot Jonny Touma. Hemmasonen, ivrigt påhejad av sina många supportrar från läktarplats, vann i sin proffsdebut i våras på FCR. Den här gången blev det tuffare.

– Zoran förlorade matchen på poäng, men vann folks hjärtan. Det var verkligen ”fight of the night”, en jättematch och han hyllades av motståndaren, säger Zlatko Ostrogonac.

Skådeplatsen, buren, placerad i mitten av golvet i Västerås Arena. Totalt var 600 åskådare på plats, fördelade på två olika sektioner. Foto: Marijo Grgic/MG-Foto

Den stora huvudmatchen gick mellan österrikaren Arbi Mezhidov och dittills obesegrade göteborgaren Sahil Siraj.

– En jämn, högkvalitativ match som kunde gått hur som helst. Nu blev det österrikaren som vann.

Västeråspubliken fick även se Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson, en ”rising star” på MMA-himlen.

– Hon vann mot en väldigt mycket mer erfaren motståndare och briljerade verkligen. Hon är en oslipad diamant på väg upp i den högre ligan, berömmer Ostrogonac.

Är ni nöjda med galan annars?

– Det rullade på bra. Det är mycket arbete som krävs givetvis, både före och under galan. Men vi är nöjda, säger Zlatko Ostrogonac.

Nästa gala, FCR10, är redan planerad till 20 november.

Västeråsaren Zoran Milic vann publikens hjärtan. Foto: Marijo Grgic/MG-Foto
Josefine ”Thunder” Lindgren Knutsson, nästa stora kvinnliga MMA-stjärna från Sverige om man ska tro expertisen. Hon imponerade i sin segermatch i Västerås Arena i lördags. Foto: Marijo Grgic/MG-Foto
Powered by Labrador CMS