VGF-laget från vänster: Kian Mathiesen, Linus Åhnberg, Saga Hofvander, Andrea Söder, Fanny Eriksson, Moa Persson, Alva Lorenzi, Julia Törnblad, Vilma Gidlund, My Hedqvist, Ida Elofsson, Evelina Sundin, Tea Hedqvist, Emma Wetterqvist, Eddie Ullberg-Jönsson, Benjamin Josephson, Jacob Hedqvist Foto: VGF

Västerås Gymnastikförening knep oväntad pallplats i rikstävling

Västerås Gymnastikförening deltog under helgen med ett lag i Rikstrean i Järfälla sporthall. Efter en mycket stark insats räckte det till en överraskande tredjeplats.

Publicerad

Efter två långa år var det äntligen dags för en gymnastiktävling på plats mot 27 andra lag med publik som hejar på vid sidan.

VGF-laget, bestående av både tjejer och killar, genomförde en stark kvaltävling med många nya volter och lyckades kvalificera sig till finalen under söndagen som sjunde lag av tio.

Med en tidig start på söndagen, efter en mindre god nattsömn i en skolsal, var nerverna mycket påtagliga under förträningen till finalen.

Även om laget genomförde ett bra kval fanns det utrymme för förbättringar och poäng att tjäna in för att kunna nå pallen och drömmen om en medalj.

”Detta fantastiska gäng lyckades, med stor support från den egna hejarklacken, än en gång att hålla nerverna i schack och genomförde de två första grenarna i finalen, matta och hopp, med bra stil och teknik och utan större misstag”, skriver Lotta Hedqvist, en av VGF-ledarna på plats, till Västerås Tidning.

Inför den avslutande grenen, fristående, fanns medaljen därmed inom räckhåll.

”Nu var det upp till bevis, det krävdes i det närmaste ett perfekt utförande. Och som de genomförde det!”.

Det resulterade i en stark tredjeplats.

”Det vi, som ideella ledare, drivs av är att få uppleva när de ungdomar vi tränar lyckas med sina utmaningar och prestationer, både individuellt och som ett lag. Vi är så otroligt imponerade av vad detta gäng presterade tillsammans i helgen”, säger Lotta Hedqvist.

Powered by Labrador CMS