Sura målvakt Rasmus Fahlander fick kapitulera för Borlänge vid tre tillfällen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Utvisningarna fällde Sura Blue Hammers

Sura Blue Hammers får vänta på sin första seger i Hockeyettan. Under onsdagskvällen kunde det förväntade topplaget Borlänge besegra Blue Hammers med 3–0 i Surahallen. – Mot så här bra lag kan vi inte dra på oss såna skitutvisningar, säger tränare Stefan Andersson till Västerås Tidning.

Publicerad

Sura fick allt annat än en bra start i kvällens drabbning med Borlänge. Redan i den andra matchminuten visades Nicklas Larsson ut, det var inte Borlänge sena med att utnyttja. Den tidigare VIK-spelaren Markus Persson kunde överlista Suras målvakt Rasmus Fahlander. Efter målet så kom Sura sakta men säkert in i matchen och visade upp ett spel som lovar gott.

I inledningen av den andra perioden utökar Borlänge sin ledning till 2–0, även denna gång i powerplay efter att två Suraspelare suttit på utvisningsbänken. I den tredje perioden fastställer Borlänge slutresultatet till 3–0 efter ett riktigt drömmål. Suras tränare Stefan Andersson var besviken efter matchen när han summerar kvällens insats.

– När vi möter den här typen av lag i serien gäller det att hålla sig på banan. Jag påtalade det redan efter söndagens match mot Kumla där vi också i princip torskade på utvisningarna. Mot så här bra lag kan vi inte dra på oss såna skitutvisningar för det kostade oss de två första målen, säger Andersson och fortsätter.

– Jag tycker ändå att vi fick igång vårt spel efter 7–8 minuter, vi hade nog lite för mycket respekt i inledningen. Går vi sedan ut och drar på oss de här utvisningarna där de får 1–0 och sedan 2–0. Det gör att de automatiskt får tryck på oss eftersom de får mycket powerplay mot oss.

Borlänge var giftiga i powerplay, men ni hade också era chanser i samma spelform utan att lyckas göra mål, vad säger du om spelet i powerplay?

– Det är samma sak där, vi har tränat jättemycket i powerplay. Man kan inte alltid se det i matcherna, när man nöter något mycket kan det lätt gå stå i det. Men vi måste bli betydligt mer skottvilliga, vi kan inte hålla på och spela runt. Vi har några riktiga bössor som kan leverera, men man blir lite tveksam och lite sen i tanken men vi ska jobba på det.

Trots förlusten, är du nöjd med några delar i spelet?

– Jag är nöjd med att vi försöker att spela vårt spel, vi har gått in med det den här säsongen att vi verkligen vill spela ett spel. Vi vill vara rädda om pucken och verkligen jobba på detaljerna. Vi har ett ungt lag och vi vet att vi har en relativt ung backbesättning där många gör sin första seniorsäsong. Vi behöver få lite tålamod med killarna och jobba i lugn och ro. Det är absolut ingen panik här inne i omklädningsrummet då vi vet vad vi jobbar emot. Det som kanske är lite frustrerande är att vi inte gör några mål. Men samtidigt vet man hur det är med idrott, rätt som det är bara vänder det och då kommer allting. Det kommer att komma men jag förstår de här killarna som är vana att producera men det kommer att vända, avslutar Stefan Andersson.

MATCHFAKTA HOCKEYETTAN

Sura Blue Hammers – Borlänge 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Powered by Labrador CMS