Tränaren John Kvist var nöjd med vissa delar i spelet trots att Rönnby förlorade mot Pixbo med 2–4 på hemmaplan. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Uddlöst Rönnby förlorade mot Pixbo

Det blev en hedersam 2–4 förlust för Rönnby när man under söndagen mötte Pixbo Wallenstam i den Svenska Superligan. Rönnby var med i matchen på allvar men hade svårt att skapa heta målchanser mot det defensivt skickliga Pixbo.

Publicerad

Rönnby inledde piggt mot topplaget Pixbo och tog ledningen med 1–0 efter att Therese Gustafsson påpassligt snurrat in bollen i Pixbo-målet. Rönnby hade bud på flera mål men effektiviteten lyste med sin frånvaro.

I andra perioden så chockstartade Pixbo med att kvittera efter 14 sekunder. Rönnby återtog ledningen sex minuter in i perioden efter att Isabella Halling trixat in bollen i nät. Efter målet tog Pixbo över spelet och lyckades både kvittera och ta ledningen med 2–3 innan periodvilan.

Tredje perioden bjöd inte på något skönspel, utan det var ett ställningskrig där bägge lagen visade upp ett starkt försvarsspel. I slutskedet av matchen tar Rönnby ut målvakten i jakten på en kvittering, men istället kunde Pixbo avgöra matchen då man fastställde slutresultatet till 2–4 då man skickade in bollen i tom Rönnby-kasse. Rönnby tränare John Kvist summerar lagets insats på följande sätt.

– Det var en riktigt bra första period från vår sida, jag hade önskat att vi gjort lite fler mål då vi hade bra lägen att göra det. Sedan fick vi ingen bra start på andra perioden då de gjorde 1–1 ganska snabbt och tar över spelet i andra perioden, säger John Kvist och fortsätter.

– I tredje blir det bara ett stort ställningskrig, det var två lag som höll defensiven ganska bra. De gjorde mål på sina lägen och känslan jag har direkt efter matchen är att vi är för ineffektiva när vi får våra lägen. Vi måste göra mer mål, vi vinner inga matcher med att bara göra två mål framåt.

Det var väll ändå ett rejäl fall framåt mot den senaste hemmamatchen (storförlusten mot Iksu)?

– Ja absolut, det var ett jättekliv framåt. Men man blir ändå frustrerad då jag vet att det finns så mycket mera. Sedan är Pixbo troligtvis ett av seriens bästa lag rent defensivt. Vi får inte slå ner oss för mycket, vi gjorde många saker bra.

Vilka detaljer tänker du främst på?

– När vi sätter tryck i sakerna, både med och utan boll är vi tuffa att möta och det måste vi trumma på med i 60 minuter, vi kan inte göra det i 20 minuter och sedan lägga av, avslutar John Kvist.

Matchfakta, Svenska Superligan

Rönnby – Pixbo Wallenstam 2–4 (1–0, 1–3, 0–1)

Målskyttar Rönnby: Therese Gustafsson, Isabella Halling

Powered by Labrador CMS