VSK tog på onsdagskvällen säsongens andra och mest klara seger i Elitserien. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

Tvåsiffrigt för revanschsuget VSK

VSK föll efter en knallhård batalj uppe i Sandviken senast. Det fick Sirius sota för. Ett revanschsuget grönvitt spelade ut hela sitt register och gjorde tvåsiffrigt på gästerna från Uppsala. 10–2 till slut i Elitseriemötet.

VSK hämtade sig snabbt efter det knappa 4–6-nederlaget i Sandviken senast.

Hemma mot Sirius i kväll var det aldrig något snack.

Det var match i en knapp kvart. Sedan tryckte VSK gasen i botten. Måns Engström inledde målkavalkaden med att sätta 1–0 på hörna i den 14 minuten. Sedan ökade Ted Bergström på från distans fem minuter senare.

Sedan dröjde det visserligen till matchminut 32 innan nästa grönvita kasse kom (bland annat på grund av en utvisning, Jesper Hermansson) – men det var desto snyggare.

Efter ett vackert anfall där bland andra årsdebuterande Simon Jansson (däckad av influensa tidigare) läckert hittade Simon Folkesson som i sin tur frispelade Robin Andersson. Avslutet var kliniskt.

Samme Andersson gjorde sedan 4–0 på straff strax efteråt och Mikael Olsson spikade halvtidsresultatet 5–0.

Gästerna från Uppsala – som bara spelat en match hittills i årets elitserie (vinst Tellus 5–4) – var utskåpat och matchen avgjord.

Halvtidsvilan fick inte grönvitt att slå av på takten. Direkt i andra halvlek fullbordade Tillbergaförvärvet Robin Andersson sitt hattrick med säsongens femte seriemål fram till 6–0. Martin Landström fortsatte sedan med VSK-mål nummer sju innan hemmalaget var gästvänligt nog att dela med sig av utrymmet i målprotokollet.

Men VSK fortsatte trumma på och det skulle till slut bli tvåsiffrigt sedan artisten Martin Landström efter en fin soloraid satt 10–1 med tio kvar.

Gästerna kunde reducera under Stefan Edbergs utvisning i slutet till 10–2.

Nästa uppgift för VSK är Tellus borta på lördag.

Matchfakta, Elitserien

VSK–Sirius 10–2 (5–0)

Första halvlek: 1–0 (14) Måns Engström, 2–0 (19) Ted Bergström, 3–0 (32) Robin Andersson, 4–0 (35) Robin Andersson, straff, 5–0 (41) Mikael Olsson.

Andra halvlek: 6–0 (46) Robin Andersson, 7–0 (50) Martin Landström, 7–1 (56) Marcus Kumpuoja, 8–1 (64) Tobias Holmberg, 9–1 (74) Ted Bergström, 10–1 (82) Martin Landström, 10–2 (87) Jimi Heinonen.

Publik: 1 105.