Stefan Batan gjorde en stark debut för VSK. Men trots det lyckades VSK inte besegra Sandviken då matchen slutade 1–1 på Solid Park Arena. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

Tungt poängtapp för VSK

Trots ett stort bollinnehav lyckades inte VSK besegra Sandviken i höstpremiären på Solid Park Arena. Matchen slutade 1–1 inför 1439 åskådare och det innebar att VSK tappade två mycket viktiga poäng. – Det var en match som vi hade hoppats att vinna, säger VSK:s tränare Thomas Gabrielsson till Västerås Tidning.

Publicerad

VSK svarade för en stark inledning och spelade ut Sandviken i inledningen av första halvlek. Men efter att utdelningen uteblev mattades offensiven och Sandviken kunde reda ut VSK:s anstormning.

Grönvitt kom ut starkt även i andra halvlek och i den 58:e minuten satte Jonas Hellgren 1–0 för VSK efter en hörna. Men glädjen blev kortvarig då Sandviken kom tillbaka och kvitterade i den 67:e minuten med René Makondele som målskytt.

VSK försökte allt framåt för att få till ett segermål men saknade den riktiga skärpan i anfallsspelet. Giftigaste chansen hade Simon Johansson som så när höll på att överlista Sandvikens målvakt.

VSK:s nye huvudtränare Thomas Gabrielsson var märkbart besviken efter matchen.

– Det känns så där, det var en match som hade hoppats att vinna efter en förväntad matchbild. Vi visste att de skulle vara så låga defensivt och vänta på våra misstag.

Ni startade matchen riktigt starkt, hur ser du på matchinledningen?

– Vi startade bra och jobbade efter vår matchplan och hade bra koll på deras omställningar. I vårt anfallsspel hade vi bra rörelse och tålamod, säger Gabrielsson och fortsätter.

– Jag tyckte att vi fortsatte och höll oss till det som vi var ute efter.

Ni fick sedan en bra start på andra halvlek där ni gör 1–0. Hur ser du på starten av andra halvlek?

– Vi började på ett bra sätt och gör målet på hörna. Sedan öppnade Sandviken sig då de måste försöka att göra ett mål.

Ni hade lägen att göra 2–0 innan deras kvittering, borde ni ha utökat ledningen?

– Det är saker som händer och man kan inte sätta varenda målchans, men man hoppas på det. Sedan kvitterade de och därefter försöker vi att jaga ett mål för att vinna matchen. Vi skapar några chanser och är ganska nära att göra mål.

Sätt till bollinnehavet som ni hade, tycker du att ni skapade för få heta målchanser?

– Sandviken gör det jättebra, de ligger lågt och kompakt och gjorde det svårt för oss. Det var inte lätt att göra mål idag.

Skulle ni ha spelat på något annat sätt?

– Man vill alltid vinna matcher, vi får titta på videon och se fram emot nästa match. Det är 13 matcher kvar och det här betyder ingenting för oss.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Carlstad!
– Jag längtar efter den, avslutar Thomas Gabrielsson.

MATCHFAKTA

Västerås SK-Sandvikens IF 1-1 (0-0)

1-0 (58) Jonas Hellgren, 1-1 (67) René Makondele

Publik: 1439

Powered by Labrador CMS