Markus Dahlbom och VIK blev utan poäng i fredagens match i Himmelstalundshallen i Norrköping. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Tung kväll för VIK – förlorade mot Vita Hästen

VIK får fortsätta att leta efter den fina form som laget hade i under stora delar av hösten. Ikväll åkte gulsvart på en tung förlust mot Vita Hästen som kunde vinna med 5–2 över VIK.

VIK fick allt annat än en bra start på kvällens match i Hockeyallsvenskan. Hemmalaget Vita Hästen tog ledningen efter fyra minuters spel då Emil Eriksson kunde sätta 1–0 bakom Marcus Dahlbom, en puck som inte såg helt otagbar ut. VIK hade svårt att skapa några riktigt heta chanser och Vita Hästen utökade ledningen till 2–0 strax innan periodvilan.

I början av andra perioden fick VIK chansen till spel i powerplay, men istället för mål för gulsvart kunde hemmalaget sätta 3-0 med en man mindre på isen. I den elfte minuten kunde VIK äntligen göra sitt första mål i matchen då Anthon Eriksson pricksköt in reduceringen.

VIK gjorde ett försök att komma ifatt i den tredje perioden. Men istället för en ytterligare reducering gjorde den tidigare VIK-spelaren Christopher Fish sätta 4–1. VIK skulle ändå få lite vittring efter att William Vikman tryckt in 4–2 med 4.37 kvar av matchen. Vita Hästen gick trots allt segrande ur den här matchen då Jesper Samuelsson fastställde slutresultatet till 5–2 efter att ha gjort mål i spel sex mot fem.

På måndag tar VIK emot Leksand hemma i ABB Arena. Då är även JVM-målvakten Samuel Ersson tillgänglig för spel igen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

Vita Hästen – VIK 5–2 (2–0, 1–1, 2–1)

Första perioden: 1-0 (04.12) Emil Eriksson, 2-0 (18.44) Arvid Degerstedt (Jesper Samuelsson, Christopher Fish)

Andra perioden: 3-0 (04.56) Kevin Elgestål (Emil Eriksson), 3-1 (11.07) Anthon Eriksson (Jesper Johansson)

Tredje perioden: 4-1 (06.32) Christopher Fish, 4-2 (15.23) William Wikman (Jimmie Jansson), 5-2 (17.52) Jesper Samuelsson, spel fem mot sex

Skott: 26-23