Karwan Safari gjorde sitt första mål för säsongen när VSK förlorade mot Mjällby på bortaplan. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Tung förlust för VSK – Mjällby var för starka

I den tredje matchen kom den första förlusten för VSK efter återkomsten till Superettan. Förlusten kom på bortaplan mot Mjällby och förlustsiffrorna skrevs till 1–2.

Under lördagen mötte VSK Mjällby på bortaplan nere i Sölvesborg. Där fick VSK uppleva en spelmässigt riktigt svårspelad match mot starkt motstånd.

Det var hemmalaget som inledde starkast och redan i den 23:e minuten gav spelövertaget utdelning och Mjällbys Pavle Vagic kunde göra 1–0.

Mjällbys övertag höll i sig halvleken ut, men trots några svettiga chanser lyckades VSK hålla tätt resten av halvleken.

Matchbilden höll sig fram till den 60:e minuten. Då klev VSK:s notoriske målskytt fram och satte sitt första mål i årets upplaga av Superettan.

Efter kvitteringen tändes hoppet för grönvitt, men drygt 10 minuter efter kvitteringen kunde Mjällby åter ta ledningen. Målskytt den här gången var Bubacar Jobe.

I slutskedet lyckades VSK skapa kraft för att försöka få till en ny kvittering. Men Mjällbys målvakt Jesper Johansson lyckades hålla tätt och därmed fick VSK se sig besegrade för första gången den här säsongen.