Tung förlust för VIK – nollade av Modo på hemmaplan

Förlusten i fredags följdes upp med ännu en förlust i söndagens hemmamatch mot Modo. Gästerna vann med 0–2 efter att VIK svarat för en uddlös insats. – Det går inte att känna igen oss, säger VIK:s tränare Thomas Paananen till Västerås Tidning.

  • Publicerad 18:02, 3 feb 2019

VIK gick inte att känna igen i söndagens hemmamatch mot Modo. Gulsvart saknade både energi och var uddlösa när chanserna dök upp framför Erik Hanses i Modos mål. VIK:s tränare Thomas Paananen var av naturliga skäl besviken efter matchen.

– Vår första period var återigen svag, jag tycker att det inte går att känna igen oss. Utan det finns inte den energin som vi behöver för att komma upp som lag. På något sätt sätter vi tonen i matchen redan där, säger Thomas Paananen.

Vad tror du att det beror på, är det någon form av mättnad?

– Det är svårt att svara på men det tror jag inte, det hoppas jag verkligen inte. Jag tycker att andra perioden är lite bättre, men det är för uddlöst framåt. I tredje när vi ska forcera ikapp tar vi alldeles för mycket utvisningar.

Ni hade många chanser att ta er in och ifatt i matchen då ni hade många powerplay, vad säger du om ert spel där?

– Återigen är det alldeles för uddlöst där med. Vi får inte det där trycket på mål som vi har fått tidigare. Modo gör en bra bortamatch, absolut.

Är det er insats som du är mest besviken på?

– Ja absolut, det går inte att känna igen oss. Det finns inte det där trycket i grejerna som vi har haft innan. Det är två matcher i rad som inte har varit bra nog för att kunna vinna på den här nivån, det är där vi är nu.

Hur orolig är du för att ni ska tappa tredje platsen?

– Det tänker jag inte så mycket på, utan mer att vi måste hitta tillbaka till vårt spel för då kommer vi att vinna hockeymatcher. Det är lite att fundera på nu.

Vad ska du göra för att ni ska hitta rätt igen?

– Det är att få tillbaka glädjen och energin i gruppen, det är de som varit vårt signum och det är de som vi ska fokusera på under uppehållet.

Uppehållet kommer rätt lägligt va?

– Ja så är det, nu kommer det verkligen lämpligt. Får de några dagar ledigt och sedan ska vi studsa tillbaka, avslutar en besviken Thomas Paananen,

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK-Modo (0–1, 0–0, 0–1)

Första perioden: 0–1 (9.44) Anton Karlström (Tobias Ericsson).

Andra perioden: 

Tredje perioden: 0–2 (18.55) Joakim Hagelin.

Publik: 3644.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING